Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 вересня 2024, питання №119228

ТЦК дали на мій власний вибір коли пройти повторне ВЛК до кінця грудня, як краще вчинити? (мобілізован, обмежено придатний)

Доброго дня! Я мобілізован з кінця березня, але не служу (свій діагноз та свою історію в цьому питанні описував https://uristy.ua/ua/question/105663) Мене викликали сьогодні до ТЦК і там сказали, що до 1 січня 2025 я маю сам вирішити, коли мені проходити заключне ВЛК (і буде штраф, якщо після 31 грудня).

"Підвох" в тому, що чим пізніше я пройду, тим більше шансів бути визнаним більше здоровим (бо я вже кілька місяців не приймав жодних антидепресантів, та після мобілізації не мав права бути у свого дільничого лікаря психіатра, а до військового не ходив. Тому у листопаді, грудні мені сказали би "ти вже 6 місяців нічого не приймаешь, нікуди не скаржився, значить ти відносно здоров, і твій діагноз можна послабити".

Діло в тому, що я не проти служби у ЗСУ і мені вже набридло неофіційно працювати на стройках без змоги знайти нормальну роботу, я не хочу тільки, щоб мене кинули служити кудись у саме пекло якщо на новому ВЛК мій діагноз послаблять. Коли мені відносно краще піти на нове ВЛК?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Вас у будь якому випадку не визнають придатним до проходження служби. Стаття 16 передбачає всього два пункти "а" та "б". Також, я не думаю, що з такою хвороою хтось візьме на себе відповідальність "послати Вас у саме пекло", Ви, про що свідчить відмова командира частини у минулому. Такі хороби нікуди не зникають навіть у стадії ремісії.

    Також раджу Вам все ж таки потрапити до лікаря, оскільки це Ваше здоров'я і, наскільки я розумію, без медикоментозної терапії та нагляду лікаря, Ви можете погіршити Ваше самопочуття.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Андрій Клієнт 7 днів тому

    Від того, що я не можу будучи мобілізованим нікуди офіційно влаштуватися працювати, підробляю на різних стройках за малу зарплату (і то не завжди) - мій психологічний та моральний стан не стає краще. Якщо немає різниці у грудні чи у вересні проходити, то краще вже пройти у цьому місяці ВЛК і закінчити все це скоріше? (або спишуть, або хоча би буду придатний до специфічних завдань і десь знайдуть місце)

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Я розумію, Андрію, тому і намагався Вам сказати про те, що у Вашому випадку немає різниці, коли проходити ВЛК, варіантів щодо Вашої придатності до служби всього два: або придатний до ТЦК або непридатний з виключенням.

    Андрій Клієнт 7 днів тому

    А придатність до специфічних завдань хіба не нижче по рангу ніж до логістики\ТЦК? Чи це навпаки більш важка служба?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Що таке придатність до специфічних завдань?

      Пункт "б" передбачає придатність до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

      Куди саме Вас можуть направити з Вашим діагнозом це питання. Доречи, сьогодня на сайті було питання, де чоловіку із 16 "б" поставили НЕпридатний до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони. Перший раз таке бачу. Тобто особа і не виключена з обліку і в той самий час непридатна до служби в ТЦК і т.д.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024