Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 13 вересня 2024, питання №119325

Відстрочка за навчанням

Добрий день! Студенту 21 рік, поки ще обмеженопридатний і в довідці ЄДЕБО порушує послідовність рівнів освіти, хоча освіту не здобув при першому вступі?(Відрахувався в 2022 році, і в тому ж році ще раз поступив на іншу спеціальність, денна форма). На момент поступлення ще не був відрахований з навчання при першому вступі. В травні оновив дані. Чи ще маємо ми шанс отримати відстрочку для начання? Які наші подальші дії?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    З таким записом у довідці відстрочку не оформите.

    Можете спробувати оскаржити запис в ЄДЕБО.

    Проте наразі судової практики з цього питання не має.

    А отже і не можна спрогнозувати рішення суду.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    На жаль така довідка з ЄДЕБО не джасть право на відстрочку. Хоча її можна спробувати оскаржити в судовому порядку, полдавши позовну заяву до МОН.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 днів тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго вечора. В таких випадках, як Ваший, довідку ЄДЕБО видають з таким же формулюванням. Вони грунтуються на положеннях Листа Міністерства освіти і науки України від 3 червня 2024 року "Про особливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти".

    Згідно з цим листом, здійснюється автоматична перевірка данихусіх записів про здобуття особою освіти, що містяться в ЄДЕБО, – якщо наявнаінформація про навчання, рівень якого не нижче рівня поточного навчання, заяким формується Довідка, у згаданому вище полі зазначається «Ні, порушує», аякщо інформація відсутня – «Так, не порушує».

    Наприклад: здобувач освіти у 2021 році вступив для здобуття ОС бакалавра та був відрахований у 2023 році. У 2024 році повторно вступив (був зарахований) для здобуття ОС бакалавра. У Довідці буде зазначено «Ні, порушує».


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024