Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 16 вересня 2024, питання №119495

Можливе оскарження рішення ВЛК. Частина 2

https://uristy.ua/ua/question/119346 ось тут я задавав питання, але чомусь не зміг відповісти шановним юристам.. Значить я маю діагнози: вроджена дегенеративна міопія високого ступеня обох очей, рефракційна амбліопія, складний прямий астигматизм, райдужна збіжна косоокість.. З дитинства стою на обліку окуліста, категорія Д.. Всі карточки і виписки маю на руках.. Гострота зору 0,01 і 0,03 без корекції, з корекцією діоптріями -23 0,1 і 0,1.. Рефрактометри показують значення -21 і -24 на обох очах.. Це останній з обласної.. Рефрактометри в нашій лікарні показували -25 і 22.. Зрозуміло, що з такими результатами обстежень мене районна ВЛК визнала непридатним, а ось перший лікар з обласної написав з висновком не згоден, хай надасть первинну медичну документацію, другий - згідно наданої документації висновок надати неможливо, хай пройде дообстеження в обласній лікарні.. Я пройшов, надав висновок в ТЦК, вони сказали чекайте виклику в обласний ТЦК, поїдете підтверджувати особисто діагноз.. Так от моє питання було не стільки в тому, чи маю я право з такими діагнозами оскаржувати висновок обласної ВЛК, а в самій процедурі? Як саме це зробити правильно?? І ще момент, є знайомий юрист, але він сам служить, і не може представляти мої інтереси в разі чого, але він порадив навіть писати заяву в ДБР, якщо з таким зором мене намагатимуться все таки підвести під придатність.. Чи варто це робити??

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Дмитро!

    Я не уявляю, як Вас можуть визнати придатним або навіть придатним до ТЦК. З обліку виключають, якщо короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 12,0 дптр. Про що можна говорити у Вашому випадку?

    Постанова обласної ВЛК оскаржується до регіональної ВЛК. Для того Вам необхідно написати відповідну заяву та викласти в останній всі аргументи "проти".

    3.3. Скарги на дії (бездіяльність) чи постанови позаштатних ВЛК подаються до штатних ВЛК згідно з адміністративно-територіальними зонами відповідальності, наведеними у додатку 2 до наказу Міністерства оборони України від 16 листопада 2016 року № 608 «Про затвердження адміністративно-територіальних зон відповідальності закладів охорони здоров’я Збройних Сил України за організацію медичного забезпечення».

    Дії (бездіяльність), рішення, постанови, прийняті ВЛК обласних (Київського міського, Севастопольського міського) ТЦК та СП, ТЦК та СП Автономної Республіки Крим, оскаржуються в штатних ВЛК.

    Дії (бездіяльність), рішення, прийняті за результатами розгляду звернень ВЛК регіону, оскаржуються в ЦВЛК.

    ДБР не має відношення до постанов ВЛК. Якщо мова йде про перевищення владних повноважень, то це не той випадок.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дмитро Клієнт день тому

      Дякую Вам за відповідь)) Я теж не уявляю, але як бачите лікарі обласної ВЛК якось собі це уявляють( Мені коли виписували направлення на дообстеження в обласну лікарню (робив це лікар нашої районної ВЛК), то вона сама мені особисто сказала, що настільки абсурдних рішень ще не читала(

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич день тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Можу лише повторити свою тезу: треба оскаржувати рішення обласного ВЛК. Шанси на успіх достатньо високі.

        • Дмитро Клієнт день тому

          Зрозумів.. Я так думаю вони собі таке дозволяли, тому що я не маю інвалідності (ніколи не відчував потреби її оформляти) і тому що раніше вони мали право індивідуально оцінювати придатність.. Зараз же наче прибрали таку оцінку? Тепер лікарі мають дотримуватися строго розкладу хвороб? Чи помиляюся??

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич день тому

            Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

            Спілкуватися у чаті

            В основному дотримуються, але трапляются різні випадки. ))

    Дмитро Клієнт день тому

    Іще раз дякую Вам за приділену увагу моєму питанню)) В любому випадку я збираюся йти до кінця.. Якщо закон каже, що я маю підстави для непридатності, то без різниці маю я інвалідність чи ні я вважаю..

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич день тому

      Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

      Спілкуватися у чаті

      І будете абсолютно праві!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024