Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 17 вересня 2024, питання №119527

Чи треба відмовлятися від броні при подачі заяви на відстрочку ?

Доброго дня. В мне така ситуація. Я працю на підприємстві і маю бронь. Я хочу написати заяву на відстрочку по догляду за інвалідом в ТЦК. В ТЦК мені кажуть що я спершу маю відмовитися від броні на підприємстві і тільки потім прийти до них і написати заяву на відстрочку. Чи є це так ? чи можливо воно може змінитися автоматично ?

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Руслане!

    Це так. Ви маєте право на відстрочку лише а однією підставою.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Русалан Клієнт 2 дні тому

      Дякую за відповідь.

      Підкажіть будь ласка як мені поступити

      В ТЦК кажуть "що я не встигну написати заяву"

      В мене батько інвалід 1 групи , я один можу за ним доглядати , як мені подати заяву раніше ніж мене заберуть служити ?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Не розумію, в чому проблема аби подати заяву на відстрочку? Зберіть необхідні документи та подавайте.

        • Русалан Клієнт 2 дні тому

          Усі документи вже є. ТЦК не дає написати поки в мене є відстрочка на підприємстві. Вони кажуть приходь без відстрочки щоб написати заяву.

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

            Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

            Спілкуватися у чаті

            До якої дати в Вас бронь на підприємстві?

            • Русалан Клієнт 2 дні тому

              я маю бронь до 04.2025. Я хочу вивезти батька за кордон. Для цього мені потрібна відстрочка по догляду за інвалідом 1 групи

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Це питання, Руслане, відповідно до Правил перетину Вам не потрібно взагалі оформлювати відстрочку за батьком для виїзду за кордон. Остання передбачена лише за пунктом 2-6 Правил, ви ж виїжджаєте запунктом 2-1.

    Щодо ТЦК, то, як варіант можна направити заяву поштою, проте передбачаю, що ТЦК відмовить Вам у наданні відстрочки, оскільки Ви вже маєте останню.

    Щодо відмови від броні на підприємстві:

    13. Надана відстрочка підлягає анулюванню у разі:

    8) надання відстрочки з інших причин, визначених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”;

    У випадках, зазначених у підпунктах 2-9 цього пункту, анулювання відстрочки здійснюється за рішенням Мінекономіки на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації. Відповідно до зазначеного рішення органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації у п’ятиденний строк з дня його прийняття вилучають у військовозобов’язаного витяг, виданий відповідно до пункту 12 цього Порядку, та надсилають його територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідному підрозділу Центрального управління та/або регіональному органу СБУ, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідному підрозділу розвідувального органу Міноборони), з відміткою у відомості видачі бланків спеціального військового обліку (додаток 4).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024