Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 23 вересня 2024, питання №119861

Чи відповідає діагноз ст. 29 влк?

Доброго дня. У чоловіка в дитинстві була операція на оці, у висновку написано "оперована паралітична косоокість (синдром Дуейна) з диплопією, амбліопія правого ока, астигматизм лівого ока.
По факту це косметична операція, око пришили більш рівно, щоб не було наявної косоокості, воно не рухається, просто стоїть більш менш рівно. Чи попадає такий діаогноз під ст.29 а ВЛК?

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Під статтю 29 а підпадає стійка диплопія після травми орбіти з пошкодженням м’язів ока або уражень головного мозку, які викликають паралітичну косоокість.

    Якщо ністагм є однією з ознак ураження нервової системи або вестибулярного апарату, то постанова приймається за відповідними статтями Розкладу хвороб. У разі значно зниженої гостроти зору рішення приймається за статтею 31 Розкладу хвороб.

    При одночасному характері зору ступінь придатності до військової служби і служби за військовою спеціальністю визначається залежно від порушення функцій органа зору. Одночасний зір не є диплопією.

    Потрібно вивчити медичну документи, щоб визначити ступінь придатності.

    Євгенія Клієнт 3 дні тому

    Дякую за відповідь, читала цей пункт.

    Виходить, що вроджена паралітична косоокість з диплопією не підпадає під ст 29а?

    У висновку написано характер зору одночасний, але ж і в той же час диплопія наче не лікується. При погляді прямо двояться предмети, але в житті чоловік прилаштувався дивитись трохи боком, щоб не пливло перед очима.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Євгенія!

    Стаття 29 включає зорові розлади, пов’язані з хворобами м’язів ока, порушенням співдружніх рухів, усі форми косоокості Н49-Н51

    Відповідно до МКХ-10: Клас VII. Хвороби ока та його придаткового апарату:

    (H50.8) Інші уточнені види косоокості Синдром Дуейна[en].

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA