Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 26 вересня 2024, питання №120026

Чи можна продати квартиру ?

Скажіть будь ласка,якщо власник квартири (приватизована на одну особу) на мою бабцю , а у свідотстві на право власності пише ще бабці діти то чи потрібна бабці згода її дітей у разі продажу квартири чи приписати когось ?

Відповіді юристів (3)

    Хегай Олег Борисович
    Хегай Олег Борисович день тому

    Адвокат, м. Черкаси, 13 років досвіду

    Вітаю!

    Для надання Вам коректної консультації, необхідно ознайомитись з документами на право власності, можливо також необхідно отримати інформацію з єдиного державного реєстру нерухомого майна.

    Якщо приватизація проводилась лише на користь Вашої бабусі тоді інших співвласників не може бути. Якщо під час приватизації в квартирі були зареєстровані інші особи, окрім Вашої бабусі, в такому випадку, право власності можливо було розділено поміж всіх зареєстрованих осіб, на момент приватизації.

    Якщо квартира розділена між декількома співвласниками, в такому для продажу квартири, необхідна згода на відчуження належної частини у праві власності на квартиру від кожного співвласника.

    Право власності не залежить від місця реєстрації (прописки), тому навіть якщо співвласники, зареєструють місце проживання в цій квартирі, даний факт жодним чином не вплине на процедуру відчуження майна (продажу квартири).

    Якщо Вам потрібна більш детальна консультація, звертайтесь буду радий допомогти.

    З повагою, адвокат Хегай О.Б.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Руслане!

    Якщо діти мають свої долі на квартиру у приватизаційних документах, то продати її без їх згоди не можливо.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 18 годин тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Вітаю! Прочитайте правоустановлюючий документ на житло, у ньому зазначені усі власники, згода яких потрібна при продажу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA