Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, будівництво, 27 вересня 2024, питання №120235

Возможно ли прописаться без приписки?

Возможно ли прописаться или сняться с регистрации места проживания без приписного мужчине, парню, не имевшего приписку, (не был в тцк от школы, и вообще)- то есть допризовнику?
Призовники, резервисты и военообязанные обязаны стоять на военном учете. А допризовники, которые не стоят на военном учете? Им можно перепрописаться без приписки, которой у них нет, и не имеют желания её приобрести.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Вам ще немає 17 років? Оскільки саме до згаданого віку громадяни України є допризовниками.

    Відповідно до Постанови КМУ №1487:

    54. Органи реєстрації:

    здійснюють реєстрацію/зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів з урахуванням вимог щодо реєстрації (зняття з реєстрації) місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 16).

    ВИМОГИ щодо реєстрації (зняття з реєстрації) місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів

    1. Проведення перевірки наявності військово-облікових документів призовників, військовозобов’язаних, резервістів.

    2. Проведення перевірки наявності відміток відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідному підрозділу розвідувального органу про взяття призовника, військовозобов’язаного або резервіста на військовий облік за новим місцем проживання. У разі відсутності такої відмітки призовник, військовозобов’язаний або резервіст направляється до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідному підрозділу розвідувального органу для взяття його на військовий облік.

    3. Дані про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які зареєстрували своє місце проживання, зазначаються у повідомленні про місце проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів від органів, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб.

    4. У разі декларування/зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів за декларацією про місце проживання, поданою в електронній формі з використанням засобів Порталу Дія, органи, що здійснюють реєстрацію/ зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб, здійснюють декларування місця проживання зазначених осіб відповідно до вимог Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 р. № 265 “Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 25, ст. 1234).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 19 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 31 рік досвіду

    Доброго вечора.

    В залежності від возрасту.

    Скільки йому років?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України