Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 28 вересня 2024, питання №120236

Умовний термін 75 КК України

Доброго дня.Чі вважається умовний термін відбування покарання судимістю? Які наслідки для людини , якій призначили умовне?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Так, умовний термін вважається судимістю.

    Все про правові наслідки судимості знайдете за посиланням:

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Судимість._Правові_наслідки_судимості

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дмитро Клієнт 16 годин тому

      Там написано:

      Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 89 КК України такими, що не мають судимості, визнаються особи, засуджені відповідно до статті 75 цього Кодексу, якщо протягом іспитового строку вони не вчинять нового кримінального правопорушення і якщо протягом зазначеного строку рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням не буде скасоване з інших підстав, передбачених законом.

    • Дмитро Клієнт 15 годин тому

      У мене умовне на рік, тобто через рік у мене автоматично зніметься судимість ?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так. Погашення судимості означає, що судимість особи втратила своє правове значення і така особа в подальшому не може зазнавати правообмежень кримінально-правового і загальноправового характеру.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA