Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 30 вересня 2024, питання №120324

Чи можна притягнути до відповідальності по Стаття 168

Якщо бабуся розповіла внучці, що її батько не рідний і що вона народжена від іншого чоловіка. Перед тим бабуся ні кого не запитувала про це і знала, що дитина не знає цього і вважає батька, який з нею живе і виховує її-рідним. Чи можна в такому випадку притягнути бабусю до відповідальності?

Відповіді юристів (2)

    Чутчев Олег Олексійович
    Чутчев Олег Олексійович 5 днів тому

    Адвокат, м. Чернівці, 6 років досвіду

    Вітаю, можна.

    Кримінальна відповідальність за ст. 168 настає лише у разі, якщо розголошення таємниці усиновлення (удочеріння) відбулося всупереч волі усиновителя (удочерителя), тобто за відсутності його згоди. Ця ознака матиме місце як тоді, коли усиновитель (удочеритель) знав про намір винної особи розголосити таємницю усиновлення (удочеріння) і заперечував проти цього, так і тоді, коли йому не було відомо про намір винного, а винний, у свою чергу, не був поінформований про позицію усиновителя (удочерителя).

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Гіпотетично це можливо, якщо перед розкриттям таємниці усиновлення не спитала дозволу в усиновителів.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України