Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 02 жовтня 2024, питання №120453 340₴

Написати на ТЦК гарантійний листпро те що праціника буде заброньовано

Потрібно написати гарантійного листа на ТЦК про те що працівника буде заброньовано підчас проведення бронювання яке буде проходити на початку листопада 2024р.

Відповіді юристів (3)

    Дерій Владислав Олегович
    50%

    Доброго дня!

    Написати гарантійний лист - не проблема.

    В зв'язку з чим виникла така необхідність?

    На жаль, гарантійний лист або інші документи, які надає підприємство - не підтверджує надання відстрочки, тому ТЦК може не взяти його до уваги.

    Згідно пункту 12 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану лише Витяг з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного засвідчений підписом керівника та скріплений печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

    Поки чоловік не заброньований - його можуть направити на ВЛК, а потім вручити повістку на відправку. При цьому гарантійний лист не має юридичної сили і є висока ймовірність, що працівник буде мобілізований.

    Найкращий варіант це коли підприємство забронює працівника через ДІЮ https://diia.gov.ua/services/bronyuvannya-pracivni....

    Якщо такої можливості немає - то похід до ТЦК лише з гарантійним листом несе високі ризики.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Людмила!

    Можу допомогти у написанні гарантійного листа, проте, Ви повинні розуміти, що цей лист не захистить Вашого працівника від можливої мобілізації, оскільки не є підтвердженням того, що чоловік має право на відстрочку.

    Ваш працівник немає військово-облікових документів або ж не перебуває на обліку в ТЦК? Саме з цим пов'язаний його похід до військкомату? Чи сформувався в чоловіка е-ВОД у Резерв+ або Дії?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    50%

    Вітаю Вас.

    З радістю надаю Вам зразок такого листа у додатку до моєї відповіді.

    Водночас хотів би зауважити, що з гарантійними листами також бувають негативні моменти, особисто знаю не про один такий. Радив би зосередити увагу на інших підставах для відстрочки, які не залежать від ТЦК. На жаль, але у такій ситуації доволі складно знайти більш-менш безпечний варіант для отримання ВОД, а потім - бронювання.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України