Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 04 жовтня 2024, питання №120543

Чи потрібен таки зараз Акт встановлення постійного догляду за СВОЇМ батьком для отримання/продовження відстрочки?

Після внесених змін постановою КМУ 930 від 16.08.2024 в Додатку 5 з переліком необхідних документів для отримання відстрочки за п.9 є розбивка в залежності від того за ким здійснюється постійний догляд. Наприклад, якщо за своїм батьком, то Акту в переліку немає, якщо за батьком дружини, то він є. А в п.61 постанови 560 такої розбивки немає, там написано, що особа яка звертається за отриманням відстрочки за пп. 9 чи 14 подає документи для отримання Акту. Без жодної розбивки чи деталізації. То чи потрібен в такому випадку Акт здійснення догляду за СВОЇМ батьком для отримання/продовження відстрочки?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вадиме!

    Це питання... З одного боку у Додатку 5 зазначено, що акт не потрібен. З іншого ж, як Ви і зазначаєте, пункт 61 Постанови не містить деталізації.

    Я раджу все ж таки звертатись за актом до виконкому, аби мати відмову у видачі останнього та надати її до ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю!

    Згідно додатку 5 - Вам не потрібен Акт встановлення факту здійснення догляду, але у пункті 61 постанови КМУ 560 вказано, що доглядальник повинен мати довідку про компенсацію за догляд або Акт про встановлення факту здійснення догляду.

    Тому якщо є можливість зверніться до соцзахисту та спробуйте отримати компенсацію за догляд або Акт

    Якщо немає можливості оформити компесацію та Акт - вимагайте письмові відмови від соцзахисту і спробуйте оформити відстрочку лише згідно додатку 5 постанови КМУ 560.

    Якщо Вам відмовлять у відстрочці - дане рішення потрібно буде оскаржувати у судовому порядку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    На практиці Акт вимагають. Тому раджу все таки спробувати його оформити.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України