Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 жовтня 2024, питання №120570

Син 32 років майже взагалі нічого не бачить , є всі документи з діагнозом з державних медичних установ. Як йому фізично пройти ВЛК , якщо туди не пускають для супроводу ?

Доброго дня. У мого сина кератоконус обох очей 4 ступеню. Він майже не бачить. Ходить і , вибачте , спотикається на рівному місці , не бачить облич людей , не бачить написів на табло/таблицях/номерів будинків , все розмито повністю. Йому показана пересадка рогівок обох очей. Зір 0,03 та 0.04 на обох очах. Попадає під ст 26 та 31 наказу 402 Міністерства Оборони про Розклад хвороб на виключення з обліку по стану здоров'я. Питання в тому , як йому піти в ТЦК та пройти ВЛК фізично самому ? Туди ж супроводжуючих не пускають , відбирають телефони на вході , а він взагалі нічого не бачить. Боюся щоб у нього там не вкрали документи , щоб не дали на підпис якісь не ті документи та щоб не сфальсифікували висновок ВЛК. Дитина майже повністю сліпа. там же його за руку не будуть водити. Боюся щоб не знущались , щоб не побили. Допоможіть будь ласка. А ще у нього військового квитка нема. Тільки приписне. Дані , правда , ми оновили вчасно через Резерв +.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Зверніться із письмовою заявою про це до голови ВЛК або до начальника РТЦК. Якщо відмовлять, оскаржуйте до обласного ТЦК і за необхідності вище.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Вам потрібно винайняти адвоката, який супроводить Вашого сина на ВЛК. Не всі ТЦК не впускають, головне пробиватися.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України