Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 06 жовтня 2024, питання №120611

Яка максимальна тривалість очікування броні від МІНЕКОНОМІКИ?

Доброго дня, подали 13 вересня на бронювання в МІНІСТЕРСТВО, 16 вересня Київ підтвердив отримання документів. Виникає питання який максимальний термін очікування броні?

Особисто мені говорили що місяць, але раніше були ситуації де півроку очікували працівники бронь.

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Згідно Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану:

    1. Центральний орган виконавчої влади проводить перевірку повноти заповнення списку, наявності наданого до нього обґрунтування, дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та подає його у строк не більш як П'ЯТЬ робочих днів з дня отримання списку до Міноборони для погодження.

    2. З метою погодження списки, подані в паперовій та/або в електронній формі, крім поданих засобами Порталу Дія відповідно до пунктів 4-9 цього Порядку, розглядаються щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань Міноборони у строк не більш як 10 робочих днів з дня їх отримання. Міноборони подає погоджені відповідно до абзацу першого цього пункту списки до Мінекономіки.

    3. За результатами перевірки списків, поданих відповідно до пункту 10 цього Порядку, щодо повноти їх заповнення, наявності обґрунтувань та погодження Міноборони Мінекономіки приймає у строк не більш як П'ЯТЬ робочих днів з дня отримання зазначених списків рішення про бронювання військовозобов’язаних.

    4. Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку.

    5. Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку на підставі рішення про бронювання військовозобов’язаних зараховує у строк не більш як п’ять робочих днів з дня його отримання такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік із внесенням відомостей про надану відстрочку в Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    Тому, згідно законодавства - бронювання Ви повинні отримати в місячний термін, але на практиці це може тривати 2-3 місяці.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Може затягнутись до двох місяців.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України