Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 11 жовтня 2024, питання №120899

выплата пенсии по инвалидности выплачивается до окончания военного положения

Добрый вечер! Я читал что если военное положение в стране то выплата пенсии по инвалидности выплачивается до окончания военного положения даже если инвалидность давалась на год и этот год прошёл. Это так? Благодарю за ответ!

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Згідно зі статтею 34 Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, пенсія з інвалідності призначається на весь термін встановлення інвалідності.

    Також згідно з пунктом 14−6.1 прикінцевих положень Закону визначено, що для осіб з інвалідністю, у яких термін припинення виплати пенсії припадає на період дії воєнного стану у разі неможливості проходження повторного огляду, виплата пенсії триває до припинення або скасування воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України