Задайте питання юристу

866 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міжнародне право, 16 жовтня 2024, питання №121297

Куда обращаться украинке в Чехии для открытия частного предпринимательства?

Здравствуйте. Женщина из Украины живёт в Чехии и хочет начать работать частным предпринимателем по специальности "Копирайтер"(писать тексты для сайтов) и продавцом электронных книг в интернете. Подскажите, пожалуйста, куда в какие организации в Чехии нужно обращаться для открытия частного предпринимательства и с какими документами? Можно начать работать в октябре 2024 года, а оформить документы на предпринимательство в следующем месяце, когда будет известно сумма заработанных денег за ближайший месяц?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олена!

    Інформацію знайдете за посиланням https://radioukrajina.cz/ukrayinka-v-chekhiyi/robo...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Елена Клієнт день тому

      Спасибо за ответ. Напишите, пожалуйста, можно начать работать предпринимателем в Чехии в этом месяце в октябре 2024, а зарегистрироваться официально частным предпринимателем в следующем месяце в ноябре 2024 года, когда будет известна сумма заработанных мной денег за ближайший месяц? Не будет штраф?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич день тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Це питання, Ви можете задати компетентним органам у Чехії, оскільки в даній країні не діють норми українського законодавства.

        • Елена Клієнт 23 години тому

          У кого спросить в Чехии?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Відкрити OSVČ можна у будь-якій районній міській адміністрації у так званому відділенні реєстрації підприємців, чеською živnostenský úřad. - у них і спитайте.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України