Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 19 жовтня 2024, питання №121452

Що робити з повісткою про виклик до суду?

Недавно з 2а друзями, 2є з документами, один без, але з фото свого паспорта, попали в 5и кілометрову прикордонну зону, де нас знайшли прикордонники і оформили акти про адміністративне за ст. 204-1 ч. 2, а також сказали написати по заяві з визнанням провини і проханням розглянути справу без нашої участі. Недавно другу, який не мав докумети,прийшла повістка до суду.
Чому вона тільки йому прийшла, чи може бути що повістки прийдуть і до нас, і чи можна якось зробити, щоб не треба було їхати в суд?
Заздалегідь дякую за відповідь.

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Якщо протокол про адміністративне правопорушення склали відносно усіх осіб - повістка більш всього прийде.

    Якщо пройде повістка - подасте заяву щодо розгляду справи без Вашої участі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Так. Ви можете направити клопотання до суду про розгляд справи без Вашої участі.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA