Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 24 жовтня 2024, питання №121694

Чи підпише президент все ж таки законопроект №11379Д ?Подавати документи на магістратуру???

Будь ласка допоможіть прийняти рішення!
Моєму сину 23 роки. Має тимчасове посвідчення військово-зобов’язаного,з 2020 року має статус «непридатний до військової служби в мирний час обмежено придатний у військовий час» (міграція водія ритму серця (ст.38б))
Дані не оновив своєчасно. ВЛК ще не проходив,яке обмежено придатним потрибно пройти до 04.02.25р.
11379-д від 06.08.2024 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку на сьогоднішній день прийнятий ВРУ та переданий президенту 15.10.24 на підпис.
Не факт,що він підпише його і закон вступить в силу…може ветувати,або повернути на дорозгляд.
Поки будуть повторно розглядати,то вже й знизять призовний вік до 18 років…
А в мого сина вже немає часу чекати ,коли той «джекпот» випаде…завтра останній день,коли він зможе встигнути подати заяву на магистратуру денну форму навчання (в нього є диплом бакалавра,послідовність не порушує).Навчання на контракті ,це великі фінансові витрати для мене.
Тому і вагаюся,тягнемо до останнього з поданням документів на магістратуру,щоб не мати додаткових витрат и клопоту.
А також,щоб не витратити марно право на відстрочку від мобілізації на той випадок,якщо ж президент все ж таки підпише законопроект №11379Д.
Допоможіть прийняти рішення!!!Вискажіть свою домку з приводу того,як ви гадаєте,чи підпише президент цей закон чи ні?????Подавати документи на магістратуру???
Зрозуміло,що сину буде штраф за несвоєчасне оновлення ВОД. Потім прилетить ще один штраф за несвоєчане проходження ВЛК...І в загалі,що треба робити в такому випадку? Самому йти до ТЦК для проходження ВЛК чи чекати повістку???

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Галина!

    Допоможіть прийняти рішення!!!Вискажіть свою домку з приводу того,як ви гадаєте,чи підпише президент цей закон чи ні???Подавати документи на магістратуру???

    Ви бажаєте отримати пораду від юристів, яка б гарантувала Вам правильно прийняте рішення, але Ви повинні розуміти, що це неможливо. Чи підпише Президент цей законопроект - знає тільки він сам та його близьке оточення. Так само, як і дату, коли саме він це зробить.

    Зрозуміло,що сину буде штраф за несвоєчасне оновлення ВОД. Потім прилетить ще один штраф за несвоєчане проходження ВЛК...І в загалі,що треба робити в такому випадку? Самому йти до ТЦК для проходження ВЛК чи чекати повістку???

    Ваш син має чинний військово-обліковий документ, тому не може йти мови про несвоєчасну заміну останнього.

    Для проходження ВЛК син повинен отримати повістку від ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Галина Клієнт 3 дні тому

      Дякую за відповідь!

      Так,в сина є паперове тимчасове посвідчення військово-зобов’язаного із стутусом обмежено придатного,яке він отримав у 2020 році.Також в цьому тимчасовому посвідченні вказано,що підлягає повторному медичному переосвідченню у 2025 році.

      Я мала на увазі,що син не оновив свої дані до 16.07.24 в ТЦК, ЦНАПі чи в Резерв+

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 3 дні тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Тоді, можливо, на нього чекає адміністративна відповідальність за ст.210-1 КУпАП.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA