Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 04 березня 2020, питання №12724

Когда приймут закон о получения песнии в 55 лет женщине ?

Верховна Рада дозволила жінкам, яким виповнилося 55 років, достроково виходити на пенсію при наявності страхового стажу не менше 30 років
За відповідний законопроект проголосувало 256 народних депутатів, повідомляє Інтерфакс-Україна .

Закон передбачає, що до 1 січня 2022 року право на достроковий вихід на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років. При цьому потрібно звільнитися з роботи, а страховий стаж повинен становити не менше 30 років.

Згідно з нині чинним законодавством, достроковий вихід на пенсію таким жінкам дозволялося до 1 січня 2015 року.

Закон також передбачає, що пенсіонер для нарахування пенсії за бажанням може надати довідку про заробітну плату, підтверджену первинними документами, через будь-які 60 календарних днів страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

Рада продовжила можливість його здійснення до 1 січня 2022 року. Відповідно до нині діючого законодавства, цей період був обмежений 1 січня 2016 року.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України