Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 18 квітня 2020, питання №16997

Правильно ли насчитали пенсию

Доброго дня шановні. Я колишній військовий звільнився з військової служби прослужив 25 повних календарних років. Згідно діючого законодавства України про пенсійне забезпечення військовослужбовців я маю право на призначення пенсії за вислугу років яка і була мені призначена у кількості 65% від грошового забезпечення військовослужбовців (20 років-50% та 3% за кожний повний рік). Але питання в тому що я звільнився з військової служби за станом здоров'я, тому мені мали б додати до пенсії ще 5% тобто загальна кількість пенсії 70%. Хто помилився я або пенсійний фонд України. Допоможіть будь ласка розібратися в цьому питанні. Дякую за увагу.

Відповіді юристів (1)

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    добрий день. Пф здійснює нарахування пенсії на підставі довідки про розмір грошового забезпечення, що видається військоматом.

    Потрібно дивитися, з яких складових складалася ця довідка та які доплати вона включала.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України