Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 06 травня 2020, питання №18898

право на бесплатное лечение инвалида

Инвалид 3 группы с детства ( 76 лет ) получила травму при падении ( прелом шейки бедра ), в БСМП как лечение предложили операцию стоимостью от 50 тыс ( протезирование ), поскольку денег не было отвезли назад домой не оказав ни какой медицинской помощи.

Имеет в данном случае инвалид право на бесплатную операцию или компенсацию затрат на лечение ? . И как оформить уход, так как в данной ситуации человек полностью лежачий ?

Відповіді юристів (1)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    https://lawportal.com.ua/lgoty-invalidam-1-2-3-gru...

    https://naiu.org.ua/garantii-i-lgoty-dlya-invalido...

    Фонд соціального захисту інвалідів

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.07.91 № 92 „Про створення Фонду Української РСР соціального захисту інвалідів” з метою фінансування державних соціальних програм, для підтримки і захисту людей з особливими потребами створено Фонд України соціального захисту інвалідів.

    З 11.07.02 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 954 „Питання Фонду соціального захисту інвалідів” Фонд реорганізовано в урядовий орган державного управління у складі Міністерства праці та соціальної політики України.

    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19.01.11 № 49 „Деякі питання Фонду соціального захисту інвалідів” з 25.05.11 Фонд реорганізовано у бюджетну установу.

    Згідно із наказом Міністерства соціальної політики України 14.04.11 № 129 із врахуванням змін, внесених наказами від 09.12.13 № 848, від 12.09.14 № 650 та від 27.03.17 № 477, діяльність Фонду спрямовується, координується та контролюється Міністерством соціальної політики України.

    Наказом Міністерства соціальної політики України від 20.07.17 № 26кс призначено на посаду директора Фонду Линдюк Олену Анатоліївну.

    Фонд у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами з питань соціального захисту осіб з інвалідністю та Положенням про Фонд.

    Основними завданнями Фонду є:

    1) фінансове забезпечення заходів щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні;

    2) забезпечення в межах своїх повноважень реалізації заходів щодо зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема створення робочих місць.

    Поштова адреса Фонду соціального захисту інвалідів:

    04050, м. Київ, вул. Глибочицька, 72

    факс 425-01-29, тел. 361-97-40

    Адреса електронної пошти: info@ispf.gov.ua; secretarfszi@ukr.net

    Якщо раптом у лікарні натякнуть на оплату або видадуть список того, що треба докупити – потрібно телефонувати на гарячу лінію НСЗУ 1677.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/875-12 -

    Пільги для інвалідів 3 групи:• Безкоштовне придбання лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування, за умови, що вони отримують пенсію, що не перевищує мінімального розміру пенсії, або державну соціальну допомогу, призначену замість пенсії• безкоштовне або на пільгових умовах за наявності відповідного медичного висновку надання послуг з соціально-побутового і медичного обслуговування, забезпечення технічними та іншими засобами (протезно-ортопедичними виробами, ортопедичним взуттям, засобами пересування, у тому числі кріслами-колясками з електроприводом, автомобілями, індивідуальними пристроями, протезами очей, зубів, щелеп, окулярами, слуховими і голосообразующего апарати, сурдотехнічну засобами, ендопротезами, сечо- та калоприймач і т.п.);• Безкоштовне забезпечення санаторно-курортними путівками за наявності медичних показань;• 50-відсоткова знижку вартості проїзду на внутрішніх лініях (маршрутах) повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня;• безкоштовний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім метрополітену і таксі), а також всіма видами приміського транспорту.• Сім'ям, у складі яких є два або більше інвалідів, оплата послуг електрозв'язку за місцеві телефонні розмови з квартирних телефонів за почасовим (похвилинним, посекундним) обліку їх тривалості встановлюється тільки за їх згодою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України