Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 08 червня 2020, питання №21492

Чи можу я подати в суд?

В мене в під'їзді над моїми двериму до квартири поставили камеру(осбб) , чи я можу подати на голову осбб в суд щоб зняли її? І чи мають право мене знімати без мого дозволу?

Відповіді юристів (2)

    Александр Сергеевич
    Александр Сергеевич 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 8 років досвіду

    Добрый день, Олег. Для подачи иска в суд должны быть нарушены Ваши права. Конкретно в данном случае нарушения я не вижу.

    Как вариант, можете принять решение собранием ОСББ о снятии камер, но для этого проголосовать должно большинство жильцов.

    Любчик Александр Сергеевич
    Любчик Александр Сергеевич 3 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Якщо камеру було встановлено без Вашого дозволу та відома, а також якщо явно видно, що вона направлена не на загальну частину (або не тільки на неї), то можливо говорити про те, що вона встановлена з порушеннями. Однак це нада більш детально розглядати дане питання.

    Все ж таки раджу Вам звернутись до голови ОСББ у досудовому порядку, не використовуючи судову процедуру - збереже всі учасникам і час, і нерви, і кошти.

    Якщо Ви бажаете, Ви можете звернутись до мене особисто для того, щоб я надав Вам більш індивідуальну консультацію та ми разом спробували знайти шляхи вирішення даного питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України