Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 25 червня 2020, питання №22898

Продажа квартиры агенству

Здравствуйте,такой вопрос,я с братом решили продать квартиру трехкомнатную в Харькове,район Одесской,я там сейчас не живу,живут там брат с бабушкой,продать решили в связи с тем что они не вытягивают оплату коммунальных услуг и уже набежал долг около 32000 грн. квартира не приватизирована на это тоже нужно денег. Я нашла в интернете одно агенство которое выкупает быстро квартиры и помогает с долгами. как он объяснил что с той суммы которую мы получим нам надо будет приватизировать квартиру и оплатить задолженность и оплатить налог от продажи и я так понимаю что наверное еще и ему придется платить. я хочу чтобы вы меня проконсультировали как и что мне нужно знать и делать чтобы нас не обманули????

Відповіді юристів (3)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    1. хочу чтобы вы меня проконсультировали как и что мне нужно знать и делать чтобы нас не обманули???

    Надо смотреть договор с этим агентством и доверенность, которую Вы выдали или намерены выдать на совершение от Вашего имени действий, а уж потом давать консультацию.

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Доброго вечора. Вам необхідно в договорі прописати усі дії, які здійснюєте Ви (власники нерухомості) та продавець (ан), які витрати хто і у якому розмірі несе. За що саме Вам сплачує продавець(ан) Вам і в якому розмірі, що у цю суму входить. Тобто Вам без документального підтвердження усіх дій та витрат дуже ризиковано щось підписувати, бо може виявитись, що продали нерухомість за безцінь. Оскільки швидкий викуп означає або занижену ціну і вирішення всіх питань саме ан, або продаж за ринковою і вирішення усіх питань Вами. Звертайтеся буду рада допомогти.

    Десятник  Володимир  Олексійович
    Десятник Володимир Олексійович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 50 років досвіду

    Агенство зможе укласти з Вами нотаріально посвідчений договір купівлі-продажу квартири (основний договір) після набуття Вами права власності на неї на підставі приватизації. Запропонуйте агенству скласти та надати Вам для ознайомлення проект попереднього договору з його обов'язками передати Вам потрібні кошти. Якщо умови попереднього договору Вас влаштують, підписуйте й також нотаріально посвідчуйте його.

    Стаття 635. Попередній договір

    1. Попереднім є договір, сторони якого зобов'язуються протягом певного строку (у певний термін) укласти договір в майбутньому (основний договір) на умовах, встановлених попереднім договором.

    Законом може бути встановлено обмеження щодо строку (терміну), в який має бути укладений основний договір на підставі попереднього договору.

    Істотні умови основного договору, що не встановлені попереднім договором, погоджуються у порядку, встановленому сторонами у попередньому договорі, якщо такий порядок не встановлений актами цивільного законодавства.

    Попередній договір укладається у формі, встановленій для основного договору, а якщо форма основного договору не встановлена, - у письмовій формі.

    2. Сторона, яка необгрунтовано ухиляється від укладення договору, передбаченого попереднім договором, повинна відшкодувати другій стороні збитки, завдані простроченням, якщо інше не встановлено попереднім договором або актами цивільного законодавства.

    3. Зобов'язання, встановлене попереднім договором, припиняється, якщо основний договір не укладений протягом строку (у термін), встановленого попереднім договором, або якщо жодна із сторін не направить другій стороні пропозицію про його укладення.

    4. Договір про наміри (протокол про наміри тощо), якщо в ньому немає волевиявлення сторін щодо надання йому сили попереднього договору, не вважається попереднім договором.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України