Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 01 серпня 2020, питання №25661

Взяв мікропозику в Moneyveo

Доброго дня.В мене мікропозика,яку я в взяв в Moneyveо в розмірі 3100грн.чотири місяці тому.До цього дня що місяця робив пролонгацію.Тепер я залишився без роботи через карантин і оплатити тіло я не можу.Сьогодні перший день просрочки.Чи вони мають право рахувати відсотки і пеню?І що мені зробити в данній ситуації,так як позику я не зможу оплатити в продовж двох,або більше місяців.Що вони можуть зробити?

Відповіді юристів (1)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня. Нараховувать проценти вони будуть, хоча законом це не передбачено. Перших два місяці будуть активно звонить, погрожувать, хамить і т.д. Любим шляхом змусити заплатить гроші, ліквідуйте всі соціальні мережі, приберіть вайбер з фінансового телефона, також попередьте свої контактних осіб про звінки. Якщо офіційно працюєте то скоріш за все будуть звонить на роботу. Як з цим боротися ?

    В даний вихід це звичайно погасить, але якщо немає можливості то направить треба листа, що втратили роботу і не маєте можливості закрити, це трохи їх заспокоє. Не проланговуйте кредит, бо це нічого для не дає, краще навіть тіло кредиту.

    Через два місяці передадуть колекторам. На всі погрози не реагуйте, це тільки психологічний тиск.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України