Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 14 серпня 2020, питання №26604

Возобновление просроченного паспорта

Здравствуйте мне 27 лет и у меня только 1 фото в паспорте так как я был за границей в это время и не имел возможности вклеить новое фото. Какой штраф я должен выплатить и куда мне обращаться по этому поводу?

Відповіді юристів (2)

    Шух Андрей Степанович
    Шух Андрей Степанович 3 роки тому

    Юрист, м. Одеса, 26 років досвіду

    Здравствуйте , Игорь!

    Из сообщения пресс-службы Центрального межрегионального управления Государственной миграционной службы,отмечается,что украинцев,которые во время карантина не уладили вопрос со своими паспортами: не вклеили новое фото в паспорте-книжечке, в течении месяца после исполнения 25 или 45 лет - наказывать не будут.Со дня прекращения карантина течение сроков продолжается с учётом времени, прошедшего до его остановки.

    За консультациями просят обращаться дистанционно: по электронной почте через официальную страницу Facebook или в телефонном режиме: 0800309110.

    Удачи!

    Фараон Катерина Леонідівна
    Фараон Катерина Леонідівна 3 роки тому

    Юрист, м. Кам'янець-Подільський, 8 років досвіду

    Доброго дня!

    Ігоре, на сьогоднішній день штрафи за прострочення вклеювання фото до досягнення особою 25- чи 45-річного віку не застосовуються.

    Якщо Ви прострочили строк вклеювання фото, то Ви змушені змінити паспорт громадянина України у формі книжечки на ID-картку. Для цього Вам потрібно звернутись до місцевої Державної міграційної служби, з необхідними документами, а саме:

    1. паспорт, що підлягає обміну;
    2. документи, що підтверджують обставини, у зв’язку з якими паспорт підлягає обміну (крім випадків, передбачених підпунктами 4 і 6 пункту 6 Порядку);
    3. документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати. Оригінал документа про звільнення від сплати адміністративного збору повертається заявнику, а до заяви-анкети додається його копія, засвідчена працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта шляхом проставлення відмітки “Згідно з оригіналом” та підпису із зазначенням його посади, прізвища, ініціалів та дати;
    4. документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (за наявності таких документів): про місце проживання - довідку органу реєстрації встановленого зразка (крім випадків, коли здійснюється обмін паспорта зразка 1994 року);про народження дітей - свідоцтва про народження дітей;про шлюб і розірвання шлюбу - свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, або виданий компетентними органами іноземної держави документ, який згідно з її національним законодавством підтверджує відповідний факт;про зміну імені - свідоцтво про зміну імені, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, або виданий компетентними органами іноземної держави документ, який згідно з її національним законодавством підтверджує відповідний факт;довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття.

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України