Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 17 серпня 2020, питання №26818 150₴

Как получить военный билет в 30 лет не имея приписного

Когда закончил школу я не знал и никто не сказал про такой документ как приписное, после школы поступил в техникум, который находился за 200 км от места прописки. В это время родителям приходили пару раз повестки с военкомата, это было на первом и втором курсах (16-17лет), в ответ я отправлял какую-то справку с техникума что я учусь и от меня отставали. Будучи на 3-4курсе повесток не получал. Сейчас мне уже 30 я меняю место работы на которой отработал 10 лет, тут встал вопрос в военном билете, которого у меня нет как и приписного.

Відповіді юристів (8)

    Ковальчук Владимир
    26.7%

    Військові квитки видають районні (міські) військові комісаріати під час призову на військову службу, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров'я.

    Військовий квиток можуть отримати особи, які «вийшли» з призивного віку, що становить 27 років згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», в якому буде визначено вашу придатність до військової служби.

    Для того, щоб отримати військовий квиток, потрібно звернутися у військовий комісаріат за місцем прописки.

    Необхідні документи
    • заява;
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
    • копія документа про освіту (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про одруження (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про народження дитини (в разі наявності);
    • приписне свідоцтво;
    • медична картка;
    • три фотографії 3х4 (на звороті вказати прізвище).

    Більш детальну інформацію можна отримати у військовому комісаріаті за місцем прописки або телефонуйте до кол-центру Міністерства Оборони України

    Савченко Олександр
    26.7%
    Савченко Олександр 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий день, Ігор!

    Потрібно піти до військкомату та пройти медогляд, після чого Вас візьмуть на військовий облік військовозобов'язаних та видадуть військовий квиток.

    У військкоматі Вам нададуть перелік документів, які необхідно буде принести для отримання військового квитка.

    Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12/conv#n700):

    Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

    1. Взяттю на військовий облік призовників та військовозобов'язаних у районних (міських) військових комісаріатах підлягають громадяни України:

    2) на військовий облік військовозобов'язаних:

    звільнені з військової служби в запас;

    які припинили альтернативну (невійськову) службу в разі закінчення строку її проходження або достроково відповідно до Закону України "Про альтернативну (невійськову) службу";

    військовозобов'язані, які прибули з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України або з-за кордону на нове місце проживання;

    звільнені зі служби поліцейські, особи начальницького та рядового складу Міністерства внутрішніх справ України, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (крім осіб, прийнятих на службу цивільного захисту у порядку, визначеному Кодексом цивільного захисту України, до проходження строкової військової служби), Державної кримінально-виконавчої служби України, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику;

    які набули громадянства України і згідно з цим Законом підлягають взяттю на облік військовозобов'язаних;

    виключені з військового обліку Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України;

    які відповідно до статті 18 цього Закону звільнені від призову на строкову військову службу;

    які досягли граничного (27-річного) віку під час перебування на військовому обліку призовників.

    ПОРЯДОК організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 р. № 921 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%BF#Text):

    1. Цей Порядок визначає механізм організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних (далі - військовий облік) центральними і місцевими органами виконавчої влади, іншими державними органами, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад та виконавчими апаратами районних, обласних рад (далі - державні органи), військовими комісаріатами, військовими частинами, підприємствами, установами, організаціями та закладами освіти незалежно від їх підпорядкування та форми власності (далі - підприємства, установи та організації).

    37. З метою ведення персонального обліку призовників і військовозобов’язаних на державні органи, підприємства, установи та організації покладається виконання таких заходів:

    перевірка у громадян під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікових документів (у військовозобов’язаних - військових квитків або тимчасових посвідчень, а у призовників - посвідчень про приписку до призовних дільниць). Приймання на роботу (навчання) призовників і військовозобов’язаних здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах, а також у разі перебування на військовому обліку в СБУ та Службі зовнішньої розвідки.

    При цьому Вам не варто так сильно хвилюватися. Максимум, що Вам загрожує, так це адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку.

    ПРАВИЛА військового обліку призовників і військовозобов’язаних (Додаток 1 до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою КМУ від 7 грудня 2016 р. № 921 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%BF#Text):

    1. Призовники і військовозобов’язані повинні:

    перебувати на військовому обліку за місцем проживання у районних (міських) військових комісаріатах (військовозобов’язані СБУ - у Центральному управлінні або регіональних органах СБУ), за місцем роботи (навчання) на підприємствах, в установах, організаціях, виконавчих органах сільських, селищних та міських рад, а також у разі тимчасового вибуття за межі України за місцем консульського обліку в дипломатичних установах України;

    прибувати за викликом районних (міських) військових комісаріатів (органів СБУ) на збірні пункти, призовні дільниці у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках або розпорядженнях районних (міських) військових комісаріатів (органів СБУ)), для взяття на військовий облік та визначення призначення на воєнний час, оформлення військово-облікових документів, приписки, проходження медичного огляду, направлення на підготовку з метою здобуття або вдосконалення військово-облікової спеціальності, призову на військову службу або на збори військовозобов’язаних;

    проходити медичний огляд та лікування в лікувально-профілактичних закладах згідно з рішеннями комісії з питань приписки, призовної комісії або військово-лікарської комісії районних (міських) військових комісаріатів;

    особисто у семиденний строк прибувати до районних (міських) військових комісаріатів (органів СБУ) з паспортом громадянина України і військово-обліковими документами для зняття з військового обліку в разі вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання, у службові відрядження, на навчання, у відпустку чи на лікування (строком понад три місяці за межі України), у разі зміни місця проживання в межах міста з переїздом на територію іншого адміністративного району.

    Кодекс України про адміністративні правопорушення (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text):

    Стаття 210. Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу

    Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 грн).

    У військкоматі говоріть, що повісток не отримували та не знали, що повинні з'явитися до військового комісаріату.

    Також можете сказати, що час від часу проживали не за зареєстрованим місцем проживання (наприклад, подорожували).

    Цього достатньо. На будь-які незрозумілі питання відповідайте, що не пам'ятаєте або не знали.

    На Вас спочатку складуть протокол про адміністративне правопорушення за ст. 210 КУпАП, а потім винесуть постанову про притягнення до адмінвідповідальності та накладення стягнення (штрафу у розмірі 85-119 грн).

    Судимості не буде, адже для цього Вас повинні притягнути до кримінальної відповідальності за ст. 335 Кримінального кодексу України "Ухилення від призову на строкову військову службу"..

    У вашому випадку підстав для цього немає.

    Адже, Ви не отримували під особистий підпис повістку на проходження медкомісії (ВЛК), за результатами якої Вас визнали б придатним до військової служби, а потім повістку про виклик до військового комісаріату для призову на строкову службу.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    У випадку необхідності вам приписного

    Зверніться, з документами,що посвідчують Вашу особу( паспорт, код, фото, свідоцтва про одруження, свідоцтва про народження дітей) до Військкомату вашого реєстрації, які зазначений документ вам видадуть.

    Гончаренко Константин
    16.7%
    Гончаренко Константин 3 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Щодо обліку в військоматі.

    Потрібно з'явитися до військомату за місцем Вашої реєстрації.

    Там Ви сплатите штраф за те, що не перебували на обліку в військоматі.

    Відповідно до ст. 210 Купап - Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.(85 -119 грн.)

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Отже, максимальний штраф, який на Вас можуть накласти у такому випадку - це 255 грн.

    Пройдете мед комісію отримаєте військовий квиток!

    У РОБОТОДАВЦІВ ПРОБЛЕМ НЕ БУДЕ , НАВРЯД ЧИ ВІЙСЬКОМАТ МАТИМЕ БАЖАННЯ ВИВЧАТИ Вашу ситуацію особливо ретельно.

    Необходимые документы для постановки на воинский учет:

    - заявление о постановке на воинский учет;

    - паспорт;

    - идентификационный код;

    - военно-учетный документ (военный билет или приписное свидетельство);

    - свидетельство о рождении детей (если есть).

    Для того, чтобы получить приписное свидетельство понадобятся такие документы:

    1. Паспорт гражданина Украины;

    2. Идентификационный налоговый номер;

    3. Свидетельство о рождении;

    4. 2 фото 3,5 Х 4,5 см;

    5. Справка о составе семьи (форма 3);

    6. Документы об образовании (копия диплома);

    7. Автобиография;

    На основании наличия приписного свидетельства можно получить военный билет (для этого нужны такие документы, как: ИНН; паспорт гражданина Украины; документы об образовании; 2 фотографии; приписное свидетельство). В соответствии со статьей 18 Закона Украины «О воинской обязанности и военной службе» от призыва на срочную военную службу в мирное время освобождаются граждане Украины, которые до получения гражданства Украины прошли военную службу в других государствах. А это значит, что при оформлении военного билета и постановке на воинский учет Вы должны подать вместе с остальными документами документ, подтверждающий прохождение военной службы в другом государстве.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    30%
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Игорь!

    Для получения военного билета, Вам необходимо обратиться в военкомат.

    Вы нарушили правила воинского учёта поэтому при приходе в военкомат, Вас могут привлечь только к административной ответственности за нарушение правил воинского учёта по статье 210 Кодекса Украины об административных правонарушениях в виде штрафа в размере от 85 до 119 грн..

    Уголовная ответственность за уклонение от призыва на срочную воинскую службу по статье 335 Уголовного кодекса Украины, Вам не грозит.

    После чего, а военкомате Вам предоставят перечень документов, который Вам нужно предоставить для получения военного билета в виде копий: паспорта гражданина Украины, ИНН, аттестата, диплома с дополнением к нему, свидетельства о браке, свидетельства о рождении ребёнка и фотографии.

    После этого, Вас направят на прохождение медкомиссии военкомата, при этом, в случае признания Вас пригодным, могут вручить мобилизационное распоряжение, котрое вклеивается в военный билет, а чтобы его не получить нужно иметь основании заявления для получения отсрочки от призыва по возможной мобилизации, согласно статье 23 Закона Украины "О мобилизационной подготовке и мобилизации":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12

    При наличии вопросов обращайтесь.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Малик Олександр Володимирович
    Малик Олександр Володимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Вінниця, 9 років досвіду

    Добрий день!

    Для отримання військового квитка Вам слід звернутися до військового комісаріату з паспортом та написати заяву на видачу військового квитка.

    За те, що Ви не ставали на облік раніше до вас може бути застосовано штраф у розмірі до 119 грн.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Ігор!

    Видача військовозобов’язаним військових квитків здійснюється на підставі заяви, згідно Додатку 1 до Порядку видачі, зберігання та знищення військових квитків осіб рядового, сержантського і старшинського складу, затвердженого Наказом Міністерства оборони України № 206 від 10.04.2017 року.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0582-17#n4

    "l. Порядок видачі військових квитків

    1. Військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу (далі - військовий квиток) є документом, що посвідчує особу військовослужбовця (військовозобов’язаного) та визначає належність його власника до виконання військового обов’язку.

    2. Районні (міські) військові комісаріати (далі - Р(М)ВК) видають військові квитки під час призову або прийняття громадян на військову службу, зарахування в запас, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров’я, поновлення військового квитка у разі його втрати або пошкодження.

    3. Видача військових квитків військовозобов’язаним проводиться Р(М)ВК за місцем їх перебування на військовому обліку на підставі заяви про видачу військового квитка (додаток 1).

    Військові квитки видаються під особистий підпис у відомості видачі військових квитків (тимчасових посвідчень) Р(М)ВК (далі - відомість) (додаток 2).

    Відомості в кінці кожного місяця підписуються заступником військового комісара Р(М)ВК (начальником відповідного відділення або призначеною службовою особою), затверджуються військовим комісаром Р(М)ВК, засвідчуються гербовою печаткою Р(М)ВК та надалі долучаються до справи разом з документами, що були підставою для видачі військових квитків. Відомості зберігаються протягом 30 років.

    4. Вилучені бланки посвідчень про приписку до призовної дільниці, тимчасові посвідчення та довідки, що були раніше видані замість військових квитків, до справи разом з відомостями не долучаються.

    5. Видача військовозобов’язаним нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування з вини власників, проводиться Р(М)ВК, у яких військовозобов’язані перебувають на військовому обліку, після проведення провадження у справах про адміністративні правопорушення відповідно до статті 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та винесення постанов у цих справах військовими комісарами Р(М)ВК.

    6. Видача військовозобов’язаним нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування не з вини власників, а також у разі зміни військовозобов’язаним прізвища, імені та по батькові проводиться на підставі заяви, до якої додаються підтвердні документи, видані компетентними органами.

    7. Видача військовослужбовцям рядового, сержантського та старшинського складу, які прийняті на військову службу за контрактом або зараховані до вищих військових навчальних закладів (далі - ВВНЗ), проводиться Р(М)ВК за місцезнаходженням військових частин (ВВНЗ) на підставі запиту командування військової частини (ВВНЗ), до якого додаються витяги з наказів про зарахування до списків військових частин (ВВНЗ).

    8. Видача військовослужбовцям рядового, сержантського та старшинського складу нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування з вини власників, проводиться Р(М)ВК за місцезнаходженням військової частини (ВВНЗ) на підставі запиту командування військової частини (ВВНЗ), до якого додаються матеріали службового розслідування.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    . Сейчас мне уже 30 я меняю место работы на которой отработал 10 лет, тут встал вопрос в военном билете, которого у меня нет как и приписного.

    обратитесь в военкомат - пройдите медКомиссию и Вам выдадут военный билет или снимут с учета

    могут наложить штраф


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України