Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 03 вересня 2020, питання №27958

как уладить конфликт без ущерба себе

Здраствуйте живу в квартире родителей 8 лет с 20лет дочкой,несовершеннолетним сыном(все прописаны)и гражданским мужем.Родители живут отдельно.Все комунальные и другие расходы оплачиваем с мужем.Недавно родители покупали новую квартиру и я добавила на 1/4с условием,что мне сделают дарственную на квартиру в кот я прописана.В новой квартире помогала делать ремонт,вложила неплохую сумму своих депозитов.Теперь с родителями возник конфликт,дарственную уже делать никто не будет,деньги возвращать тоже(не докажешь)да еще и за квартирувыставляют долг мужу,хотя договоренности про оплату не было.Я хотела сьехать,но на минуточку я все свои деньги вложила в имущество родителей,а они воспользовались моим доверием и обманули.Как быть,как вернуть хотябы деньги потраченные на приобретение квартирв?

Відповіді юристів (2)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Если у Вас нет доказательств, что Вы давали деньги родителям в долг, то что-либо доказать в судебном порядке у Вас практически нет шансов. Рекомендую договориться с родителями полюбовно.

    Из квартиры не съезжайте, чтобы не потерять право пользования жильем.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте (э/почта).

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня! Питання складне, вам необхідні докази передачі коштів, показання свідків не рахуються. Опис вашої ситуації вказує на наступне.

    1) Законним способом ви не повернето кошти від батьків, оскільки ви не були готові до такого і розписку не готували.

    2) Примусити вам подарувати квартиру неможливо.

    3) Не покидайте квартиру батьків разом з чоловіком і дітьми. У вас є там право проживання, висилити вас можна лише через суд, це тяжка справа і вас і вашого цивільного чоловіка, ваших дітей не виселять) у вас є докази оплати комуналки. Чоловік проживає з вами, як член родини і за це плата не береться.

    Не покидайте квартири, вас з великою ймовірністю не виселять ще 2 роки (суд, карантин затягує суд), якщо ви платили по рахункам від свого імені, це взагалі чудово, якщо ні, то платіть тепер від свого імені, наприклад онлайн з власної картки.

    Скандали в сім'ї це біда, однак якщо це трапились, рекомендую вам триматись за житло у якому ви маєте законне право проживати з сім'єю. Позбавити вас даного права досить тяжко, майже неможливо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України