Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 11 вересня 2020, питання №28563

Розвод отказ от аліментов

Чи смогуть нас розвести если есть ребенок 2роки?
І чи я смогу отказатся от аліментов чтоб батько не віделся с ребенком .

Відповіді юристів (2)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня пані Віро!

    Щодо першого питання.

    Так, вас можуть розлучити на підставі позовної заяви, поданої вами або вашим представником. Заява подається до суду, межах територіальної юрисдикції якої він уповноважений на розгляд справ.

    У разі, якщо згоду на звільнення надають обоє з подружжя, то заява також може бути подана до РАЦСу.

    Щодо другого питання.

    Ви не можете замінювати аліменти на будь-який інший захід, що обмежує батька у спілкуванні з дитиною.

    Аліменти — це кошти, що належать дитині. В першу чергу, потрібно керуватися інтересами дитини, а не власними інтересами. Наприклад, якщо батько такий, що реально «не заслуговує» на участь у вихованні дитини, то обмежити його у спілкуванні з дитиною є доцільним лише в тому випадку, якщо це пропорційний західдо поведінки батька.

    Якщо реальною метою обмеження батька у спілкуванні з дитиною є особисті мотиви, тобто мотиви, які не мають жодного відношення до інтересів дитини, то такий захід є незаконним, необґрунтованим та аморальним, оскільки дитина потребує участі у її вихованні обох батьків і така участь повинна бути забезпечена настільки, наскільки це можливо

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    1. Развести Вас могут.

    2. Если не будете подавать на алименты, то их и назначать не будут.

    3. Запретить отцу принимать участие в воспитании ребенка Вы не можете.

    Мать и отец у Вашего ребенка одни и других не бубудет. Лишать его опеки обоих родителей Вы не имеете права. Лишить кого-то родительских прав может только Суд.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України