Задайте питання юристу

827 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 30 вересня 2020, питання №29899 250₴

чи загрожує кримінальна відповідальність за невчасне отримання військового квитка?

При влаштуванні на роботу потрібен військовий квиток.
З військоматом ніяк не контактував з закінчення університету. Наскільки знаю, то повинен буду сплатити штрафи, але прочитав, що можлива кримінальна відповідальність через те, що я не з'явився сам до військомату в потрібний термін. Мені 27 років.
Хотів би отримати консультацію, щодо цього питання

Відповіді юристів (11)

    Адвокат Евгений Александрович
    60%
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Здравствуйте, Павел!

    Вам необходимо получить военный билет.

    Указ Президента України

    Про Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцера запасу:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/582/2016#Text

    Для получения военного билета, Вам необходимо обратиться в военкомат.

    Учитывая то, что Вам 30 лет, призыв на срочную воинскую службу Вам не грозит (с 18 до 27 лет).

    Да, Вы нарушили правила воинского учёта поэтому при приходе в военкомат, Вас могут привлечь только к административной ответственности за нарушение правил воинского учёта по статье 210 Кодекса Украины об административных правонарушениях в виде штрафа в размере от 85 до 119 грн..

    Уголовной ответственности за уклонение от призыва на срочную воинскую службу по статье 335 Уголовного кодекса Украины не будет, так как для этого необходимо доказать умысел на уклонение от призыва на срочную воинскую службу, чтобы с Вашей стороны имели место систематические неявки - две и более, после прохождения медкомиссии военкомата, которая должна была Вас признать пригодным к призыву на срочную воинскую службу, по првпсикам врученным лично в руки под роспись.

    В военкомате Вам предоставят перечень документов, который Вам нужно принести в военкомат, для получения военного билета в виде копий: паспорта гражданина Украины, ИНН, аттестата, диплома с дополнением к нему, свидетельства о браке, свидетельства о рождении ребёнка и фотографии.

    После этого, Вас направят на прохождение медкомиссии военкомата.

    Затем, Вам будет выдан военный билет с отметкой о пребывании на воинском учёте и результатах прохождения медкомиссии военкомата.

    При наличии вопросов обращайтесь!

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Беликов Олег  Александрович
    8%
    Спілкуватися у чаті Беликов Олег Александрович 3 роки тому

    Юрист, м. Харків, 31 рік досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня. Щоб наступила кримінальна відповідальність, ви повинні систематично ухилятися від проходження медкомісії та явки до військомату. Порядок організації підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу визначається Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу” та нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України.Після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці.Згідно зі ст.15 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в 10-денний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.Призовники, які змінили місце проживання, зобов’язані в 7-денний строк прибути до районного (міського) військового комісаріату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік.Керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць. За законом повістка має бути вручена особисто в руки – це коли призовник/військовозобов’язаний розписався за неї. Таку повістку працівники військкомату можуть вручити не тільки за місцем проживання, а й на роботі.Якщо повістку вручили на вулиці чи залишили її в поштовій скриньці або у дверях, то вона не вважається врученою.Не допускається виклик до військкомату за телефоном.За законом повістку може вручити тільки працівник військкомату, а також сільський чи селищний голова. Інші особи не мають права цього робити. За отримання повістки не можуть розписуватися батьки, дружина чи інші родичі. Тоді вона вважається не врученою.Що ж буде, якщо не з’явитися у військкомат у призначений час? Якщо ви не розписалися про отримання повістки, міра відповідальності за неявку в призначений час до військкомату мінімальна.Якщо ж ви отримали повістку, але не з’явилися, то відповідальність за це буває як адміністративною, так і кримінальною. Все залежить від наступних факторів: вік призовника, тип призову, неможливість з’явитися вчасно з поважних причин. Але це не означає, що ви можете уникнути негативних наслідків.Якщо неявки носять постійний характер, то ваші дії будуть розцінені як ухиляння від служби в армії. Тоді військкомат направляє відповідного листа до прокуратури, і вас розшукуватимуть поліцейські. Проводяться слідчі дії і в разі, якщо ваша провина буде доведена – тільки тоді настає покарання.

    Ковальчук Владимир
    6%
    Спілкуватися у чаті Ковальчук Владимир 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Відповідно до ст. 235 КУпАП військові комісаріати наділені повноваженнями з розгляду адмінпорушень у сфері військового обліку. Цими структурами розглядаються справи щодо таких правопорушень:

    • порушення військовозобов’язаними чи призовниками законодавства про військовий обов’язок і військову службу;
    • порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію;
    • умисне зіпсуття обліково-військових документів чи втрата їх із необережності;
    • неявка на виклик у військкомат;
    • неподання у військкомати списків юнаків, які підлягають приписці до призовних дільниць;
    • незабезпечення сповіщення військовиків про їх виклик у військкомати, перешкода їх своєчасній явці на збірні пункти чи призовні дільниці;
    • несвоєчасне подання документів, необхідних для ведення військового обліку;
    • несповіщення громадян про їх виклик у комісаріати;
    • неподання відомостей про військовиків.

    Важливим видається й те, що розгляд справ та накладання відповідних стягнень мають право здійснювати військові комісари у районах, районах у містах, містах, а також міськрайонні військові комісари.Несвоєчасне подання керівниками або іншими відповідальними за військово-облікову роботу посадовими особами житлово-експлуатаційних організацій, підприємств, установ і організацій, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власниками будинків у військові комісаріати і органи місцевого самоврядування, на які покладено ведення первинного обліку військовозобов'язаних і призовників, домових книг, карток реєстрації місця проживання і обліково-військових документів (військових квитків, посвідчень про приписку до призовних дільниць) на жильців, які є військовозобов'язаними або призовниками, для оформлення взяття на військовий облік або зняття з обліку, а також несповіщення їх про виклик у військові комісаріати -

    тягнуть за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    8%
    Спілкуватися у чаті Кирда Вячеслав Володимирович 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 6 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня, Павле!

    Єдина стаття, яка передбачає кримінальну відповідальність за ухилення від призову, це стаття 335 Кримінального кодексу України. Однак вона Вам точно не загрожує, оскільки за своєю суттю вона стосується призовника, який вже пройшов медичну комісію, та отримав повістку вже на відправлення до військової частини, але ухиляється і не з'являється до військового комісаріату для відправлення!

    Тому не хвилюйтеся, кримінальна відповідальність точно не загрожує Вам!

    Максимум, що може загрожувати Вам, це сплата штрафу за порушення законодавтства про військовий обов'язок і військову службу становить від 85 до 119 гривень гривень, це адміністративна відповідальність, стаття 210 КУпАП).

    Всього найкращого!

    Савченко Олександр
    10%
    Спілкуватися у чаті Савченко Олександр 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня, Павло!

    Якщо Вам не вручали під особистий підпис повістку на проходження медкомісії (ВЛК), за результатами якої Вас визнали б придатним до військової служби, а потім повістку про виклик до військового комісаріату для призову на строкову службу, то притягнути до кримінальної відповідальності за ст. 335 Кримінального кодексу України "Ухилення від призову на строкову військову службу" Вас НЕ можуть.

    За законом не допускається виклик до військкомату за телефоном, лише за повісткою.

    При цьому повістка має бути вручена особисто в руки – це коли призовник/військовозобов’язаний розписався за неї. Таку повістку працівники військкомату можуть вручити не тільки за місцем проживання, а й на роботі. Якщо повістку вручили на вулиці чи залишили її в поштовій скриньці або у дверях, то вона не вважається врученою.

    Повістку може вручити тільки працівник військкомату, а також сільський чи селищний голова. Інші особи не мають права цього робити. За отримання повістки не можуть розписуватися батьки, дружина чи інші родичі. Тоді вона вважається не врученою.

    Максимум, що Вам може загрожувати - адміністративна відповідальність за ст. 210 КУпАП "Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу" та накладення стягнення (штрафу у розмірі 85-119 грн).

    При цьому на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (далі - громадяни призовного віку).

    Тобто, до армії Вас вже не заберуть.

    Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12/conv#n700):

    Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

    1. Взяттю на військовий облік призовників та військовозобов'язаних у районних (міських) військових комісаріатах підлягають громадяни України:

    2) на військовий облік військовозобов'язаних:

    звільнені з військової служби в запас;

    які припинили альтернативну (невійськову) службу в разі закінчення строку її проходження або достроково відповідно до Закону України "Про альтернативну (невійськову) службу";

    військовозобов'язані, які прибули з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України або з-за кордону на нове місце проживання;

    звільнені зі служби поліцейські, особи начальницького та рядового складу Міністерства внутрішніх справ України, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (крім осіб, прийнятих на службу цивільного захисту у порядку, визначеному Кодексом цивільного захисту України, до проходження строкової військової служби), Державної кримінально-виконавчої служби України, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику;

    які набули громадянства України і згідно з цим Законом підлягають взяттю на облік військовозобов'язаних;

    виключені з військового обліку Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України;

    які відповідно до статті 18 цього Закону звільнені від призову на строкову військову службу;

    які досягли граничного (27-річного) віку під час перебування на військовому обліку призовників.

    Для того, щоб отримати військовий квиток, Вам потрібно звернутися у військовий комісаріат за місцем прописки, пройти медогляд та стати на військовий облік військовозобов'язаних.

    Необхідні документи:

    • заява;
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
    • копія документа про освіту (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про одруження (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про народження дитини (в разі наявності);
    • приписне свідоцтво;
    • медична картка;
    • три фотографії 3х4 (на звороті вказати прізвище).

    Бланк заяви про видачу військового квитка закріплений у додатку 1 до Порядку видачі, зберігання та знищення військових квитків осіб рядового, сержантського і старшинського складу, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 10.04.2017 № 206(https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0582-17#Text).

    Незаконні рішення або бездіяльність місцевого військкомату можна оскаржити до обласного, Міністерства оборони України, а також в окружному суді згідно Кодексу адміністративного судочинства України.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Карпенко Андрей Владимирович
    Спілкуватися у чаті Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Вам 27 лет. Вы пока призывного возраста.

    На законодательном уровне прописаны права и обязанности гражданина Украины перед военным комиссариатом. Каждый гражданин обязан защищать целостность страны, при этом военнообязанность включает в себя:

    • подготовку граждан к воинской службы;
    • приписку к призывным участкам;
    • призыв в обязательном и добровольном (контракт) порядке на воинскую службу;
    • прохождение воинской службы;
    • исполнение воинской обязанности в запасе;
    • прохождение службы в запасе;
    • соблюдение правил воинского учета.

    Из последнего пункта напрашивается вывод, что если не встать на учет в военкомате, то это будет нарушением закона «О воинской обязанности и военной службе».

    Согласно ст. 38 ЗУ «О воинской обязанности и военной службе» при смене места жительства военнообязанный должен уведомить военный комиссариат о переезде и стать на учет. На данное действие законом выделяется 7 дней, в противном случае грозит ответственность за непостановку.

    Если гражданин не стал на учет в военкомат (соответственно не получил приписное) либо снялся с предыдущего военного комиссариата при переезде, но не стал на учет по новому месту регистрации, могут возникнуть следующие проблемы:

    • отказ при попытке поступления в учебное заведение;
    • невозможность сменить место регистрации;
    • не получится получить загранпаспорт;
    • невозможность устроится на государственную должность либо связанную с МВД;
    • проблемы с правоохранительными органами в случае военного положения либо мобилизации.

    Если сроки постановки нарушены (7 дней), то в любом случае придется нести ответственность, так это это прямое нарушение законодательства.

    При достижении 27 лет (окончание военной обязанности) необходимо получить военный билет, что будет проблематично. Так как лицо больше не призывного возраста, то отправить его на службу не получится, но привлечь к ответственности могут, так как это можно квалифицировать, как уклонение.

    Законодательство Украины предусматривает как административную, так и уголовную ответственность за нарушения правил воинского учета. Наказание будет зависеть от тяжести правонарушения – срока уклонения и обстоятельств, которые этому поспособствовали.

    Судебная практика показывает, что очень редко доходит до уголовного дела. Чаще всего всего возбуждать дела начинают на призывных участках, где очень низкая явка военнообязанных во время призыва.

    Кодекс Украины об административных правонарушениях (КУоАП), а именно статья 210, за непостановку на учет в течение 7 дней со снятия с предыдущего участка предусматривает наказание в виде штрафа от 5 до 7 не облагаемых налогом минимумов доходов граждан. Если же нарушение повторяется в течение года, то размер штрафа увеличивается до 10-15 ННМДГ. На 2020 год сумма следующая:

    • от 85 до 119 гривен — первое нарушение
    • 170-255 гривен — повторное нарушение

    Если дело дойдет до уголовной ответственности, согласно ст. 337 УК Украины грозит штраф до пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан или исправительные работы на срок до двух лет, или арест на срок до шести месяцев. В большинстве случаев до уголовной ответственности не доходит.

    Если после 27 лет необходимо получить военный билет, то в любом случае придется идти в военкомат. Так как лицо больше не призывного возраста, на службу его не отправят, но привлекут к ответственности за уклонение.

    Большинство уклонистов отделываются административным наказанием в виде штрафа, то также могут возбудить уголовное дело, если смогут доказать, что военнообязанный намеренно скрывался (а сделать это очень проблематично).

    Обратите внимание! Вид наказания зависит от многих факторов, среди которых срок уклонения, причины и т.д.
    Мєньков Андрій Васильович
    Спілкуватися у чаті Мєньков Андрій Васильович 3 роки тому

    Юрист, 18 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня Павле! Притягнення Вас до адміністративної відповідальності можливе, якщо Вам особисто вручать повістку у військоматі, за місцем проживання або роботи, Ви не з"явитесь у військомат за викликом. Буде винесена постанова про притягнення Вас до адміністратвиної відповідальності. Але цю постанову можна оскаржити в судовому порядку у зв"язку з порушенням процедури притягнення Вас до відповідальності. Кримінальна відповідальність Вам не загрожує, нема доказів, що Ви злісно ухилялись. Для працевлаштування Вам дійсно потрібен військово-обліковий документ. Відмова у видачі військово-облікового документа порушує Ваші права. У разі бездіяльності військомату, раджу спілкування перевести в письмове, а не в усне. Зверніться з письмовою скаргою, отримайте відповідь, а потім бездіяльність військомату можете оскаржити в судовому порядку.

    Військовому комісару

    ___ військового комісаріату

    вул. ___

    ___

    від кого___

    що проживає за адресою:

    ___ область, ___ район,

    м. ___, вул. ___

    поштовий індекс ___

    тел.: ___

    СКАРГА

    Я, ___ (П.І.П.), ___ р.н., у ___ року звернувся до ___ військкомату з проханням видати мені військовий квиток згідно чинного законодавства. Проте працівники військкомату мені повідомили, ___(вказати причину відмови).

    Вказана відмова не відповідає діючому законодавству та вважаю, що працівники ___ міського військового комісаріату порушили моє право на отримання військового квитка у зв’язку з таким.

    Відповідно до ст. 18 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII (чинний) від призову на строкову військову службу в мирний час звільняються громадяни України які до дня відправлення на строкову військову службу досягли 27-річного віку.

    Згідно п.3. Указу Президента України «Про положення про військовий квиток рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцерів запасу» (чинний) від 30 грудня 2016 року № 582/2016 військові квитки видають районні (міські) військові комісаріати під час призову громадян на військову службу, зарахування їх до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров’я.

    Відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, військовий облік ведеться на підставі паспорта громадянина України та таких військово-облікових документів:

    для призовників - посвідчення про приписку до призовної дільниці;

    для військовозобов’язаних - військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного.

    На підставі вищевикладеного та керуючись, Законом України «Про звернення громадян»,

    ПРОШУ:

    • Прийняти скаргу до розгляду.
    • Поновити мої порушені права.
    • Видати мені військово-обліковий документ встановленого зразка.
    • Провести службову перевірку щодо невидачі мені військового квитка та притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб винних в порушенні моїх прав.
    • Ознайомити з матеріалами перевірки.
    • Дати письмову відповідь про результати розгляду цієї скарги.

    П.І.П. ___/підпис/

    ___(дата).

    Адвокат Евгений Александрович
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Виталий!

    Дополнительно :

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 р. N 352

    ПОЛОЖЕННЯ про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/352-2002-%D0%B...

    "64. Оповіщення громадян про призов на строкову військову

    службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів (додаток 14) і повістками (додаток 15), врученими призовникам через житлово-експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності".

    Учитывая то, что повестки лично в руки под роспись Вы не получали, с учётом отсутствия медкомиссии военкомата, нет оснований для привлечения Вас к уголовной ответственности по статье 335 Уголовного кодекса Украины.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Адвокат Евгений Александрович
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Павел!

    Дополнительно :

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 р. N 352

    ПОЛОЖЕННЯ про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/352-2002-%D0%B...

    "64. Оповіщення громадян про призов на строкову військову

    службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів (додаток 14) і повістками (додаток 15), врученими призовникам через житлово-експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності".

    Учитывая то, что повестки лично в руки под роспись Вы не получали, с учётом отсутствия медкомиссии военкомата, нет оснований для привлечения Вас к уголовной ответственности по статье 335 Уголовного кодекса Украины.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Адвокат Евгений Александрович
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Павел!

    Исходя из Вашей информации, уголовной ответственности за уклонение от призыва на срочную воинскую службу по статье 335 Уголовного кодекса Украины у Вас не будет.

    Так для ст. 335 Уголовного кодекса Украины, в целом необходимо доказать умысел на уклонение от призыва на срочную воинскую службу, чтобы с Вашей стороны имели место систематические неявки - две и более, после прохождения медкомиссии военкомата, которая должна была Вас признать пригодным к призыву на срочную воинскую службу, по првпсикам врученным лично в руки под роспись.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Крикун Сергій  Павлович
    8%
    Спілкуватися у чаті Крикун Сергій Павлович 3 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12):

    "Стаття 1. Військовий обов'язок...

    3. Військовий обов'язок включає:

    підготовку громадян до військової служби;

    приписку до призовних дільниць;

    прийняття в добровільному порядку (за контрактом) та призов на військову службу;...

    Стаття 14. Приписка громадян України до призовних дільниць

    1. Приписка громадян України чоловічої статі до призовних дільниць проводиться з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей...

    9. На районні (міські) комісії з питань приписки покладаються:

    організація і проведення медичного огляду допризовників, які викликаються на комісію, визначення їх придатності для військової служби;...".

    Другими словами, следуя приведенным нормам Закона, прохождение медицинского осмотра призывника на предмет пригодности к воинской службе составляет в части приписки к призывному участку воинскую обязанность - поэтому я не согласен с изложенными мнениями коллег, что состав ст.335 Уголовного кодекса Украины ("уклонение от воинской службы") может иметь место только после прохождения медкомиссии (признания годным к воинской службе) - состав будет, как я считаю, и в случае неявки на прохождение медкомиссии. Другое дело, с чем я согласен, повестка военкомата должна быть вручена официально и согласно предусмотренных требований о ее вручении, а именно, как предусмотрено изложенным коллегой Евгением Александровичем "ПОЛОЖЕННЯ(м) про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом":

    ""64. Оповіщення громадян про призов на строкову військову

    службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів (додаток 14) і повістками (додаток 15), врученими призовникам через житлово-експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності"...

    Додаток 15 до Положення Громадянину ___, який проживає___ ПОВІСТКА

    Згідно із Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" Ви підлягаєте призову на строкову військову службу.

    Пропоную "__"___ 200 ___ р. до ___ години прибути до призовної дільниці за адресою ___ ___ ___ Районний військовий комісар ___ ___ (військове звання) (підпис) ___ (ініціали, прізвище) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Лінія відрізу _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Розписка Повістку на ім'я___ про явку для приписки до призовної дільниці на "__" годин "__"___ ___ р. одержав "__"___ ___ р. ___ (підпис)

    А вот теперь, поскольку Вы не расписывались о получении повестки, состава "уклонение от воинской службы", т.е основания для преследования согласно ст.335 УК у Вас нет.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України