Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 03 жовтня 2020, питання №30151

Реєстрація місця проживання особи

Добрий день. Цікавить консультація щодо реєстрації місця проживання. Разом із документами на реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання особи чоловічої статі до 60р. надають військовий квиток, тимчасове посвідчення, посвідчення про приписку до призовної дільниці або довідку взамін військового квитка.
В даному документі повинна бути позначка районного (міського) військового комісаріату про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за місцем проживання, навіть, якщо перереєстрація відбувається в межах одного районну. Тому потрібно, перед подачею документів в ЦНАП, звернутись до районного чи міського військкомату .
Це затверджено в «Правилах реєстрації місця проживання» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207.
Якщо чоловіку 57 р., він має інвалідністт ІІ групи. У військовому квитку є відмітка, що він перебуває на військовому обліку в районному ВК. Реєстрація місця проживання відсутня з 2014р. Зараз він хоче зареєструватися в в іншому місті. Чи підлягає він, як інвалід ІІ групи, військовому обліку? Чи потрібно йому іти у військомат зніматися з обліку і ставати на облік в тому місті, де хоче приписатися?

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    "Чи підлягає він, як інвалід ІІ групи, військовому обліку? Чи потрібно йому іти у військомат зніматися з обліку і ставати на облік в тому місті, де хоче приписатися?"

    Підлягає, тому що він ще є військовозобов'язаним, якщо не виключений з військового обліку, а судячи по Вашій інформації - не виключений!

    Чи потрібно йому іти у військомат зніматися з обліку і ставати на облік в тому місті, де хоче приписатися?

    Потрібно!

    • Галина Клієнт 3 роки тому

      Дякую за інформацію


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України