Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 жовтня 2020, питання №30664

Возрат документов из университета

Десять дней назад я написала заявление на отчисление по собственному желанию ,сказали ожидать решения .Так же было сказано ,что за это время пока принимается решение ,придется заплатить .У меня вопрос ,обязана ли я платить за эти дни обучения ,пока рассматривают моё заявление ,если я не хочу продолжать обучение в данном вузе и не посещаю занятия ?

Відповіді юристів (1)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    • За власним бажанням можна відрахуватися будь-коли. Для цього необхідно написати заяву на ім’я керівника ВНЗ. До неї слід додати згоду декана факультету, на якому навчається студент, а також відмітку про відсутність академічної та фінансової заборгованості. Першу видають у деканаті, другу – у бухгалтерії. Окремі виші можуть установлювати додаткові документи.
    • Відповідно до статті 46 закону “Про вищу освіту” студента може бути відраховано за власним бажанням. Форму виявлення такого бажання не встановлено, а тому заява про відрахування складається у довільній формі, її може бути подано особисто або надіслано поштою.
    • Ваша заява є безспірною підставою для відрахування, а також для розірвання контракту з навчальним закладом (якщо такий укладався). Не задовольнити Вашу заяву керівництво не має права.

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України