Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 22 жовтня 2020, питання №31406

Зміна дати постановки на квартирний облік

Я, ветеран військової служби, звільнений в запас у 2018 році.
Під час проходження служби у Державній прикордонній службі України у 2002 році я написав рапорт на постановку мене на квартирний облік за місцем проходження служби. В 2016 році у зв’язку з службовою необхідністю був переведений в іншу військову частину. Моя житлова справа була передана з попереднього місця служби до нового. Таким чином я зареєструвався за адресою військової частини був поставлений на квартирний облік за місцем проходження служби у новому місті.
Після звільнення я звернувся до голови житлової комісії Державної прикордонної служби України з метою отримання інформації про стан моєї черги. На що отримав відповідь, що мене зареєстровано іншою датою, а саме 03.08.2006 року, яка була мотивована тим, що у відповідності до п.26 Постанови КМУ від 03.08.2006 №1081 «Про затвердження Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями» - збереження попереднього часу перебування на обліку починає діяти саме з моменту прийняття постанови.
Разом з цим п.26 говорить, що військовослужбовці, які перебувають на обліку, у разі переміщення по військовій службі, пов'язаного з переїздом до іншого гарнізону (в іншу місцевість), зараховуються на облік за новим місцем служби разом з членами їх сімей із збереженням попереднього часу перебування на обліку, а також у списках осіб, що користуються правом першочергового або позачергового одержання житла.
Отже, виходить, що за період 2002-2006 рр. на квартирному обліку я взагалі не перебував.
Оскільки переміщення по військовій службі відбулось в період дії постанови, та в постанові чітко сказано про збереження попереднього часу перебування на обліку без будь яких обмежень, прошу Вас підтвердити чи спростувати законність такого рішення житлової комісії.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України