Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 25 жовтня 2020, питання №31533

Как разобратся с мфо манивео

Мій чоловік взяв кредит в манивео 2400. Нарахували 6400 та ще й передали в таліон плюс де він нічого небрав і непідписував. Дзвінками дзонять по всьому селу. недають спокою людям які до цього нічого немають. Як бути і що з цим робити.

Відповіді юристів (1)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня, Нараховані проценти незаконні, ви повинні оплатити тільки тіло кредиту і % за час дії договору, тобто якщо кредит брали на місяць то і відсотки нараховуються тільки за місяць, а не за весь період, на час дії карантину штрафи, пеня не нараховують. Таліон плюс - це колекторська компанія, яка працює з Монівео, тому з ними можна домовлятися за тіло кредиту, але треба вимагати відповідні документи, а вони зазвичай скидають просто свої реквізити, а потім починають шантажувати щоб доплатили ще. Тому раджу вам з ними перейти в юридичний діалог, шляхом письмового провадження, і викладенням конкретної позиції, я по багатьох клієнтам з ними працювала, спочатку щоки надувають, а потім погоджуються. Стосовно дзвінків, звичайно це психологічний тиск, крім того незаконний тиск, але зробить ви з цим нічого не зможете, до того часу поки вони не зрозуміють що ви готові закривати свій борг. Але все-таки трохи прижать їх можна, треба написати заяви на юридичну адресу ТОВ, потім знайти власників в реєстрі також їм відправити, обов'язково в Нацбанк (це регулятор) також в кіберполіцію, і вони скоріш за все перестануть турбувати, так працюють всі колектори, МФО просто дадавлюють психологічно, це такий спосіб роботи у них. Також треба правильно з ними вибудовувати діалог, не з позиції "жертви", вимагайте в них документи, договір факторингу, розрахунок заборгованості і т.д. щоб вони зрозуміли, що ви юридично підковані, і просто так вибить у них нічого не вийде.

    Всі листи відправляйте рекомендованим листом, і вимагайте відповіді.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України