Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 11 листопада 2020, питання №32702

Зняття з реєстрації дитини за місцем проживання батька, якщо той помер

Мій чоловік є одноосібним власником квартири. Декілька років тому дав дозвіл на реєстрацію в ній своєму рідному брату, так як той власного житла не мав. Брат в квартирі не проживав, переїхав в інше місто та перестав спілкуватися. Нещодавно ми дізналися, що він раптово помер. За час відсутності він одружився і в них народилася дитина. З'ясувалося, що брат зареєстрував свою новонароджену дитину за місцем своєї реєстрації в квартирі мого чоловіка. Тепер вдова брата заявляє, що має право проживати в нашій квартирі, за місцем реєстрації своєї дитини. Вона ніде не зареєстрована вже багато років. Чи має вона на це право, і чи зберігається реєстрація дитини, так як батько помер?

Відповіді юристів (3)

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 роки тому

    Юрист, м. Харків, 25 років досвіду

    "Мій чоловік є одноосібним власником квартири. Декілька років тому дав дозвіл на реєстрацію в ній своєму рідному брату, так як той власного житла не мав. Брат в квартирі не проживав, переїхав в інше місто та перестав спілкуватися. Нещодавно ми дізналися, що він раптово помер. За час відсутності він одружився і в них народилася дитина. З'ясувалося, що брат зареєстрував свою новонароджену дитину за місцем своєї реєстрації в квартирі мого чоловіка. Тепер вдова брата заявляє, що має право проживати в нашій квартирі, за місцем реєстрації своєї дитини. Вона ніде не зареєстрована вже багато років. Чи має вона на це право, і чи зберігається реєстрація дитини, так як батько помер?"

    Не має. Право на проживання дає реєстрація. Має право проживати дитина.

    Поряд с тим - дитина має бути зареєстрована за адресою одного з батьків. Вам потрібно це питання підіймати.

    • Людмила Клієнт 3 роки тому

      Дякую за відповідь. У матері дитини не має ніякої приватної власності, вона живе без реєстрації і її це влаштовує. Я розумію, що дитину не можливо виписати в нікуди. Коли дитині виповниться 18 років, чи буде вважатися законним її право на реєстрацію в нашій квартирі, бо мій чоловік, як власник, своєї згоди на реєстрацію дитини не давав.

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Коли дитині виповниться 18 років, чи буде вважатися законним її право на реєстрацію в нашій квартирі, бо мій чоловік, як власник, своєї згоди на реєстрацію дитини не давав.

    Тоді ви можете подавати позов про визнання особи такою, що втратила право на проживання в приміщенні.

    Також особа може це зробити добровільно, наприклад, поступить до навчального закладу і припишеться в гуртожитку.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України