Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 18 листопада 2020, питання №33147

Электронная подача в отделение поличии

Здравствуйте.подскажите пожалуйста,могу ли я в связи с короновирусом в Украине, подать заявку в рай.отдел в электронном виде для предоставления мне информации ,для получения номера дела и номера провадження?следователь сообщил мне,что только письменно писать и передавать в концеляртю,но на данный момент нахожусь в другом городе и не могу этого сделать,сказали,что можно подать в Эл виде,так ли это?спасибо

Відповіді юристів (2)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго дня!

    якщо ви маєте ЕЦП (електронний цифровий підпис) і вмієте ним підписувати документи, то так, будь-яке звернення громадянина можна подати у електронній формі без дублювання на паперовому носії. Однак ваше звернення може не "дійти" і відповіді на нього ви не отримаєте. Ви можете розпочати процес притягнення винних до відповідальності, однак який ви отримаєте позитивний результат і головне коли?

    Рекомендую вам надіслати лист електронною поштою, підписати його ЕЦП, а також написати звернення у паперовій формі і надіслати його цінним листом з описом вкладення.

    Також можете просто написати звернення у паперовій формі і надіслати його цінним листом з описом вкладення. Така форма подачі звернення є прийнятною.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Иван!

    По Вашему вопросу:

    "Могу ли я в связи с короновирусом в Украине, подать заявку в рай.отдел в электронном виде для предоставления мне информации ,для получения номера дела и номера провадження?следователь сообщил мне,что только письменно писать и передавать в концеляртю,но на данный момент нахожусь в другом городе и не могу этого сделать,сказали,что можно подать в Эл виде,так ли это"?

    -Это возможно.

    Это Ваше право.

    При этом, лучше по почте заказным письмом с уведомлением.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України