Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 07 березня 2021, питання №39188

Оспаривание отцовства в суде

Может именно мать ребенка подать иск в суд на бывшего мужа, для того чтобы суд признал его не отцом ребенка, которым он и не является. То что отец может обратится это мы знаем, но лишние 10000 на экспертизу днк мы лучше потратим на ребенка. Чтоб отвечал за это и нес материальные затраты именно тот человек который не утрудился приехать в загс с нами и написать отказ.

Відповіді юристів (4)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Доброго вечора! за загальним правилом судові витрати оплачує сторона, що програла спір.

    У даній справі з великою ймовірністю витрати поділять пополам.

    Чтоб отвечал за это и нес материальные затраты именно тот человек который не утрудился приехать в загс с нами и написать отказ. - такий аргумент можу бути враховано.

    Висновок: навіть якщо ви оплатите експертизу самостійно, у вас є шанс стягнути її вартість повність у іншої сторони. Важливий аргумент у вас є в наявності, його треба лиш довести доказами.

    У вашій ситуації також є ймовірність, що вартість експертизи поділять пополам. Це можливо, якщо колишній чоловік/жінка надасть суду відповідне клопотання та докази.

    Щасти вам!

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    То что отец может обратится это мы знаем, но лишние 1000 на экспертизу днк мы лучше потратим на ребенка. Чтоб отвечал за это и нес материальные затраты именно тот человек который не утрудился приехать в загс с нами и написать отказ.

    Ст.138 СК - вимога матері про виключення запису про її чоловіка як батька дитини з актового запису про народження дитини може бути задоволена лише у разі подання іншою особою заяви про своє батьківство.

    Можете, если со дня рождения ребенка не пошел год. И то,если родной отец подаст заявление о своем отцовстве. А то как то нехорошо получается, мать, и не знала, что записала отцом ребенка не его отца. Так что, скорее всего, все карты в руки родному отцу ребенка. Или ему все равно ?

    До вимоги матері про внесення змін до актового запису про народження дитини встановлюється позовна давність в один рік, яка починається від дня реєстрації народження дитини.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго ранку. За Сімейним кодексом України, позов про визнання батьківства може бути пред'явлений матір'ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття. Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений особою, яка вважає себе батьком дитини. Особа, яка вважає себе батьком дитини, народженої жінкою, яка в момент зачаття або народження дитини перебувала у шлюбі з іншим чоловіком, має право пред'явити до її чоловіка, якщо він записаний батьком дитини, позов про визнання свого батьківства. До вимоги про визнання батьківства застосовується позовна давність в один рік, яка починається від дня, коли особа дізналася або могла дізнатися про своє батьківство.

    Особа, яка записана батьком дитини відповідно до статей 122, 124, 126 і 127 цього Кодексу, має право оспорити своє батьківство, пред'явивши позов про виключення запису про нього як батька з актового запису про народження дитини. До вимоги чоловіка про виключення запису про нього як батька з актового запису про народження дитини позовна давність не застосовується.

    Жінка, яка народила дитину у шлюбі, має право оспорити батьківство свого чоловіка, пред'явивши позов про виключення запису про нього як батька дитини з актового запису про народження дитини. Вимога матері про виключення запису про її чоловіка як батька дитини з актового запису про народження дитини може бути задоволена лише у разі подання іншою особою заяви про своє батьківство. До вимоги матері про внесення змін до актового запису про народження дитини встановлюється позовна давність в один рік, яка починається від дня реєстрації народження дитини.

    Можете звертатись до мене для надання різних оплатних правничих послуг з цього питання, зокрема написання тексту позовної заяви, надання детальної правової консультації тощо.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    это может сделать или юридический отец или биологический отец

    от имени мамы может быть подан иск исключительно при участии заинтересованного лица - биологического отца ребенка

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, с ув Виктория Костромина


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України