Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 20 квітня 2021, питання №41408 100₴

Как снять обременение с автомобиля?

Здравствуйте.
В 2007 взял кредит на авто. Когда начал оплачивать "не по графику" банк передал право требования ТОВ "Гарантія та Довіра"...
Я сильно огорчился)) и перестал погашать "задолженности" и "просрочки", а через пару лет обо мне все забыли.
Прошло 6 лет и теперь не могу найти тех, кто обладает правом требования, и кто может снять обременение с авто.
Банк направляет к ТОВ "Гарантія та Довіра", а те не могут меня найти в своих базах.
Всё бы ничего, но хочу распорядиться авто.
Как в такой ситуации снять обременение с автомобиля?
Спасибо.

Відповіді юристів (8)

    Винограденко Антон Анатолійович
    25%
    Винограденко Антон Анатолійович 3 роки тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Здравствуйте! Раз ТОВ Гарантія та Довіра "не могут меня найти в своих базах", может стоит обратиться письменно к этой организации с просьбой дать ответ о наличии или отсутствии всех возможных претензий к вам. Получите ответ и если они ответят, что никаких претензий у них к вам нет - подайте заявление о снятии ареста вместе с данным ответом к частному или государственному исполнителю, который наложил арест на данный автомобиль

    Мєньков Андрій Васильович
    25%

    Добрый день Иван!

    Получите у нотариуса либо государственного (частного) исполнителя в зависимости кто наложил арест на авто выписку с реестра, чтобы узнать кто взыскатель и основание для ареста. Затем обратитесь письменно к взыскателю с требованием снять арест с авто в связи с отсутствием задолженности. Отправьте это обращение ценным письмом с уведомлением о доставке на юридический алрес взыскателя. Если вопрос не решиться снять арест можно только в судебном порядке обратившись в суд с исковым заявлением.

    Гончаренко Константин
    25%
    Гончаренко Константин 3 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Здравствуйте.

    1. Необходимо обратиться с запросом в Государственную исполнительную службу (ДВС) о предоставлении информации о наличии открытых или законченных исполнительных производств.

    2. На основании полученной информации составить ходатайство государственного исполнителя или руководителя отдела Государственной исполнительной службы с требованием снять существующие за пределами любого исполнительного производства аресты, наложенные на имущество (средства).

    3. В пределах 10-дневного срока с момента получения ДВС указанного ходатайства обратиться в суд, выдавший исполнительный документ, с жалобой на действия (бездействие) государственного исполнителя и просить обязать государственного исполнителя снять арест с имущества.

    В любом случае, все будет решаться в суде.

    Так же необходимо письменно обратиться к ТОВ довіра та гарантія с заявлением ценнім письмом , о том какие ограничения на вас наложені и в связи с какими обязательствами( номер договора или другого документа который это подтверждает) если претензий нет пусть направят Вам письменную справку на бланке.

    Далее обращаетесь в орган ДВС для снятия арестов с имущества. далее возможно снимаете арест через суд подав иск о снятии арестов и исключение из реестра должников.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здраствуйте, Иван!

    Вы можете обратиться в любой Территориальный Сервисный Центр МВД Украины и по базе данных получить информацию (справку) о том, кто инициатор ареста на Ваш автомобиль.

    После этого, погасить задолженность по кредиту, обратиться к инициатору наложения ареста - исполнительная служба, нотариус, которому предъявить документ, подтверждающий оплату задолженности по кредиту для решения вопроса о снятии ареста.

    В случае не решения вопроса о снятии ареста со стороны инициатора, вопрос о снятии ареста необходимо решать в судебном порядке.

    Всего доброго!

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    1. кто накладывал арест на авто - тот его и должен снимать

    2. но бывает что это невозможно - напр. банк ликвидировался - тогда через суд

    3 у Вас должно быть подтверждение о полной оплате или справка о закрытии кредита

    итого

    Вам нужно узнать

    1. где сейчас кредитный договор

    2. подавали ли на Вас в суд и было ли открыто исп производство

    3. иметь на руках или справку про оплату или что правоприемника нет

    4. подать в суд на снятие ареста

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, с ув Виктория Костромина

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання то тут план дій наступний:

    - З'ясувати кому належить право вимоги, тобто ви звертаєтесь за даною інформацією, до когось із зазначених:

    Приватного нотаріуса;

    Приватного виконавця;

    Державного виконавця;

    Територіального Сервісного центру МРЕО

    - Наступний етап (узгодження суми заборгованості), з'ясувавши хто має право вимоги ви можете з ними в позасудовому порядку узгодити суму заборгованості , для закриття кредиту , вказавши свої аргументи (упущений строк позовної давності, хочете закрити кредит згодні на пільги, списання тощо, як аргументи вкажіть на стан авто тощо)

    - У разі врегулювання суми заборгованості, отримуйте від них лист про зняття арешту;

    - А далі завертитесь з підтвердженим фактом оплати до державного виконавця для зняття арешту, або звертаєтесь до суду для зняття арешту у судовому порядку.

    Успіхів

    • Крикун Сергій  Павлович
      Крикун Сергій Павлович 3 роки тому

      Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

      Законом Украины "Про виконавче провадження" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1404-19), ст.39 приведен исчерпывающий перечень оснований для закрытия исполнительного производства, поэтому за пределами этого перечня исполнитель не может, не вправе закрыть производство и снять арест с автомобиля. Применительно к данному случаю такими основаниями могут быть:

      "Стаття 39. Закінчення виконавчого провадження

      1. Виконавче провадження підлягає закінченню у разі:

      1) визнання судом відмови стягувача від примусового виконання судового рішення;

      2) затвердження судом мирової угоди, укладеної сторонами у процесі виконання рішення;

      (в этих случаях вряд-ли "ТОВ "Гарантія та Довіра" или банк будут обращаться в суд в пользу должника - прим. авт.)...

      5) скасування або визнання нечинним рішення, на підставі якого виданий виконавчий документ, або визнання судом виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню;..." -

      считаю надлежащим Вам, Иван, обратиться в суд с иском к органу, выдавшего исполнительный документ (если имело место решение суда - то заявление в рамках этого производства) о признании его таким, что не подлежит исполнению по основанию отсутствия у взыскателя (ТОВ...) документального подтверждения права требования;

      "Стаття 40. Наслідки закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа

      1. У разі закінчення виконавчого провадження (крім закінчення виконавчого провадження за судовим рішенням, винесеним у порядку забезпечення позову чи вжиття запобіжних заходів, а також, крім випадків нестягнення виконавчого збору або витрат виконавчого провадження, нестягнення основної винагороди приватним виконавцем), повернення виконавчого документа до суду, який його видав, арешт, накладений на майно (кошти) боржника, знімається, відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників, скасовуються інші вжиті виконавцем заходи щодо виконання рішення, а також проводяться інші необхідні дії у зв’язку із закінченням виконавчого провадження...

      2. Про зняття арешту з майна (коштів) виконавець зазначає у постанові про закінчення виконавчого провадження або повернення виконавчого документа, яка в день її винесення надсилається органу, установі, посадовій особі, яким була надіслана для виконання постанова про накладення арешту на майно (кошти) боржника, а у випадках, передбачених законом, вчиняє дії щодо реєстрації припинення обтяження такого майна...".

    Савченко Олександр
    25%
    Савченко Олександр 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Іване!

    Відомості про обтяження рухомого майна можна отримати з Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Після цього буде зрозуміло до кого потрібно звертатися, щоб це обтяження зняти.

    Закон України "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1255-15/conv#n...):

    Стаття 37. Види публічних обтяжень

    До публічних обтяжень належать:

    2) накладення арешту на рухоме майно на підставі рішення суду для забезпечення цивільного позову або при порушенні провадження у справі про банкрутство громадянина-підприємця;

    5) накладення арешту на рухоме майно на підставі рішень уповноважених органів (осіб) у випадках, встановлених законом;

    Публічне обтяження набирає чинності з моменту його реєстрації в Державному реєстрі.

    Стаття 41. Припинення публічного обтяження

    Публічне обтяження припиняється на підставі рішення уповноваженого органу (особи) з дня набрання ним законної сили. Публічне обтяження також припиняється внаслідок реалізації прав, що випливають із змісту публічного обтяження.

    Відомості про припинення публічного обтяження підлягають реєстрації протягом п’яти днів із дня його припинення. Обов’язок щодо здійснення реєстрації відомостей про припинення публічного обтяження покладається на уповноважений орган або на уповноважену ним особу.

    Уповноважений орган несе відповідальність у встановленому законом порядку за порушення обов’язку щодо реєстрації відомостей про припинення публічного обтяження.

    Стаття 45. Надання витягів з Державного реєстру

    Держатель або реєстратор Державного реєстру зобов’язані на запит будь-якої фізичної або юридичної особи надати завірений держателем або реєстратором Державного реєстру витяг з Державного реєстру. Пошук у Державному реєстрі може здійснюватися за реєстраційним номером запису та/або за найменуванням боржника, ідентифікаційним кодом боржника в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, за індивідуальним ідентифікаційним номером боржника в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов’язкових платежів. Держатель Державного реєстру зобов’язаний на запит бюро кредитних історій надавати витяги з Державного реєстру в електронному вигляді (у форматі бази даних), у разі наявності письмової згоди юридичних, фізичних осіб - власників рухомого майна.

    Витяг з Державного реєстру свідчить про внесення записів про обтяження до Державного реєстру або про їх відсутність. У разі наявності обтяження у витягу вказуються всі наявні записи та відомості, що містяться в них.

    Витяг надається у строк не пізніше трьох робочих днів із дня отримання держателем або реєстратором Державного реєстру відповідного запиту. Відмова в наданні витягу з Державного реєстру допускається лише в разі невнесення заявником плати за надання витягу.

    ПОРЯДОК ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 2004 р. № 830 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/830-2004-%D0%B...):

    Надання інформації з Реєстру

    28. Фізична чи юридична особа має право на отримання витягу в паперовій або електронній формі про наявність чи відсутність запису в Реєстрі про обтяження, зміну обтяження, відступлення прав на предмет обтяження, передачу, видачу дубліката заставної та видачу нової заставної (у разі застави повітряних та морських суден, суден внутрішнього плавання, космічних об’єктів).

    Витяг у паперовій формі надається на аркушах паперу формату А4 (210 х 297 міліметрів) без використання спеціальних бланків.

    Витяг в електронній формі надається через офіційний веб-портал Мін’юсту.

    Фізичні та юридичні особи мають право на отримання відомостей, що містяться в Реєстрі, в електронній формі з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу Реєстру на підставі договору, укладеного з адміністратором Реєстру.

    29. Витяг у паперовій формі надається будь-яким нотаріусом або його помічником, які відповідно до законодавства отримали ідентифікатор доступу до Реєстру, на підставі поданої фізичною чи юридичною особою заяви.

    У заяві зазначається один з таких ідентифікаторів:

    реєстраційний номер запису;

    реєстраційні дані предмета обтяження;

    відомості про боржника:

    - для фізичної особи - прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків;

    - для юридичної особи - найменування, ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ.

    До заяви додається документ про внесення плати за надання витягу.

    30. Витяг в електронній формі надається фізичній чи юридичній особі, яку ідентифіковано шляхом використання кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

    31. Надання витягу в електронній формі забезпечується за допомогою програмних засобів ведення Реєстру шляхом здійснення особою пошуку відомостей про зареєстровані обтяження, завантаження та перегляду витягу в електронній формі для його подальшого використання, у тому числі друку.

    Формування витягу в електронній формі здійснюється автоматично програмними засобами ведення Реєстру з урахуванням зазначених особою ідентифікаторів, визначених у пункті 29 цього Порядку.

    Надання витягу в електронній формі здійснюється після внесення плати за його надання через Інтернет з використанням платіжних систем.

    32. Посадові особи органів державної влади чи інші визначені законом особи (далі - користувачі) отримують витяги у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом, шляхом безпосереднього доступу до Реєстру.

    Доступ користувачів до Реєстру надається (припиняється) на підставі договору, укладеного з адміністратором Реєстру, крім випадку надання користувачам автоматизованого доступу з використанням програмних засобів ведення інформаційно-телекомунікаційних систем відповідних органів державної влади за допомогою прикладного програмного інтерфейсу Реєстру (далі - доступ до Реєстру за допомогою прикладного програмного інтерфейсу).

    Адміністратор Реєстру укладає договір:

    у разі, коли користувачем є посадова особа органу державної влади, - з органом, у якому працює такий користувач;

    у разі, коли користувачем є член Громадської ради доброчесності, член Громадської ради міжнародних експертів, - з таким користувачем.

    Доступ користувача до Реєстру здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису та застосуванням виключно засобів кваліфікованого електронного підпису, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, від безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання, сумісного з програмним забезпеченням Реєстру. Користувач самостійно вчиняє дії, пов’язані з отриманням електронних довірчих послуг у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

    Доступ до Реєстру за допомогою прикладного програмного інтерфейсу надається виключно користувачам, які є посадовими особами органів державної влади.

    Доступ до Реєстру за допомогою прикладного програмного інтерфейсу забезпечується технічним адміністратором Реєстру у режимі реального часу в електронному вигляді інформаційно-телекомунікаційними засобами із застосуванням засобів технічного та криптографічного захисту інформації відповідно до Закону України “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”.

    Для захисту інформації застосовуються засоби криптографічного захисту інформації, що мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації.

    Єдина структура та формат інформаційних файлів, що передаються та приймаються в порядку доступу до Реєстру за допомогою прикладного програмного інтерфейсу, процедури взаємодії інформаційних систем та зміни до них визначаються Мін’юстом та відповідним державним органом шляхом прийняття спільних рішень, які оформляються окремими протоколами, підготовленими відповідно до цього Порядку.

    Формування витягу в електронній формі здійснюється автоматично програмними засобами ведення Реєстру з урахуванням зазначених користувачем ідентифікаторів, визначених у пункті 29 цього Порядку.

    34. У витягу зазначаються дата реєстрації обтяження рухомого майна, реєстраційний номер запису, відомості про боржника, обтяжувача, реєстратора, відступлення прав на предмет обтяження, опис предмета обтяження, достатній для його ідентифікації, та/або його реєстраційні дані, розмір основного зобов'язання, строк виконання основного зобов'язання в повному обсязі, підставу виникнення обтяження.

    У разі реєстрації застави повітряних та морських суден, суден внутрішнього плавання, космічних об’єктів у витягу також зазначаються відомості про випуск заставної або її відсутність, у разі реєстрації заставної - її реквізити, відмітка про те, що застава є наступною.

    Витяг містить відомості щодо одного обтяження рухомого майна. Якщо за зазначеними особою ідентифікаторами, визначеними у пункті 29 цього Порядку, в Реєстрі знайдено декілька записів щодо обтяження рухомого майна, така особа має можливість отримати витяг щодо кожного окремого запису.

    Витяг скріплюється печаткою реєстратора. Нотаріус використовує печатку, визначену Законом України “Про нотаріат”.

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога!

    Всього доброго!

    Щасти Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України