Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 28 квітня 2021, питання №41750

130 ст. Автоматично через те що я відказався їхати на експертизу

Мене зупинили за те,шо я якби привисив скорость, но відео фіксації нема а потім начали провірати документи ,а вмене була колись 130ст. Наркотичні сп'яніння,і вони без всяких обставин нічого мені несказавши ,запропонували їхати пройти експертизу но я відказався, і вони мені написали автоматичну 130ст

Відповіді юристів (1)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Сергей!

    За управление транспортным средством в нетрезвом состоянии, предусмотрена административная ответственность по ст.130 КУоАП, в виде штрафа в размере 17000 грн. и лишения права управления транспортным средством на 1 год.

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    Кодекс України про адміністра... | від 07.12.1984 № 8073-X (rada.gov.ua)

    "Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції

    Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -

    тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

    Протокол и материалы к нему должны быть направлены сотрудниками полиции в суд. Суд принимает решение согласно санкции ст.130 КУоАП.

    Нужно ознакомиться с протоколом, материалами к нему, обратить внимания на нарушения закона со стороны сотрудников полиции, неточности и неправдивые ведомости в этих документах. Если они имеют место нужно добиваться закрытия дела судом за отсутствием состава административного правонарушения.

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    Кодекс України про адміністра... | від 07.12.1984 № 8073-X (rada.gov.ua)

    Стаття 247. Обставини, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення

    Провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин:

    1) відсутність події і складу адміністративного правопорушення; ...".

    Если не имеют место, нарушения закона со стороны сотрудников полиции, неточности и неправдивые ведомости в этих документах, то нужно затягивать рассмотрение дела, путем переносов рассмотрения дела в суде, в связи с карантином, путем обращения в больницу и получения справки с направлением ее в суд, в связи с обращением к адвокату за оказанием правовой помощи.

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    Кодекс України про адміністра... | від 07.12.1984 № 8073-X (rada.gov.ua)

    Стаття 247. Обставини, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення

    Провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин: ... 7) закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу;...".

    Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

    "...Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частинах третій - шостій цієї статті. ...".

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Всего доброго!

    Удачи Вам


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України