Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 02 червня 2021, питання №43217

Як на них вплинути? Як подати позов, щоб отримати моральне відшкодування?

Сусіди зверху 7 років шумлять і вдень, і вночі, постійно перевищувючі допустимі рівні шуму. Особливо шумно після 23 години, коли син закінчив уроки і готуються до сну -бігають, грюкають диванами, дверима, кричать. Тиша настає тільки після опівночі, о пів на першу, або пізніше. На зауваження не реагують.

Відповіді юристів (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 2 роки тому

    Адвокат, 5 років досвіду

    Добрий день . Якщо дане питання вирішувати у цивільно-правовому полі , то слід мати висновки уповноваженого органу із виміром рівня шуму у нічний час доби .також слід розуміти , що обов’язково слід мати докази що вам спричинена моральна шкода. ( наприклад висновки лікарів )

    Також докази того факту , що сусіди шумлять у нічний час доби на протязі довгого часу - це неодноразові виклики поліції . Виходячи з того що ви лише спілкувались та робили зауваження , Надалі рекомендую звертатись на лінію «102» та повідомляти що сусіди невгамовні , шумлять , кричать и так далі . Декілька штрафів - і сусіди можуть зрозуміти що дешевше їм тихо поводитись у нічний час доби.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України