Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 11 серпня 2021, питання №46832

Поховання на чужій броні

Добрий день. Допоможіть, будь ласка, як бути в такій неочікуваній ситуації: так вийшло, що начальник кладовища дав дозвіл нам поховати батька у притик заброньованого ще з 2012 року чужого місця. Поховали ми впритик з лівого боку біля ріднього нашого дядька і щільно біля чужої броні. Тоді начальник сказав, що не знає за цю бронь. Притому, що ще був січень місяць, кругом сніг. Заре робітники залили фундамент під установку пам‘ятників ( прийшлося ставити два одразу: і дядьку, і батьку, тому що могилка батька вийшла 50 сант. , а з могилою дядька 2 метри. Хоча по закону тільки на одну могилу має бути 150 см. Так вийшло, що зі сторони броні забрали 15 см. Тепер хазяйка броні, піднімає усіх на ноги, з її слів: і мерію, і суд, і адвокати, і Президента. Грозить ексгумацією. Сказала, що має дозвіл розбити наш бетон і забрати 30 см. Як вияснилося, що дозвіл їй давав попередній покійний начальник кладовища. Вона показала цей дозвіл. Нинішній начальник пояснює їй, що так уже вийшло, накладка получилася, що дозволить їй у разі зробити поховання чуть дальше від батька. Ця жінка на уговори, компроміси не йде. Твердить, що закон на її стороні. Хоче помсти. Дуже прошу, порадьте, що нам робити.
PS: ця жінка має намір відбити 30 см, впритик залити свою заливку бронь. І їй байдуже сказала, що то буде на могилі нашого батька.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України