Задайте питання юристу

863 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 17 серпня 2021, питання №47158

Судебное дело направили в суд как мне лудче поступить..?

Здравствуйте.! Я к Вам, по такому вопросу .. У меня проезашло по случайности неумишленая кража у магазине откриле уголовное дело на меня скоро будет суд мне учасковый предложил чтоб я неишол на суд чоб написал заявление шоп суд розглянул дело без меня что бы я не пережывал что не чево лишнего не повесят на меня я в содееном вену свою вызнал полностью в креже етой .. Подскажыте мне ити лудше на засидание в суд или нет.. Зделать как делничий предложил с
Что бы оно прошло без меня как луче поступить..? Заранее благодарю Вас за ответ..?

Відповіді юристів (4)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 3 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, Андрій! Якщо Ви згодні нести кримінальну відповідальність, то звичайно пишіть заяву про розгляд без участі. Але краще було б заручитися допомогою адвоката, не факт що слідчі дії проведені згідно вимог, можливо й докази не всі присутні. Тому, вирішувати Вам.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 31 рік досвіду

    Здравствуйте!

    Если Вы продадите такое заявление, то уголовное дело рассмотрят без Вашего участия, Вас осудят, Вы будите судимый и ещё неизвестно какой приговор вынесет суд.

    Срочно обратитесь к адвокату.

    Нужна помощь, полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 3 роки тому

    Адвокат, 18 років досвіду

    Добрый день, Андрей.

    Рассматривать уголовное дело без Вашего присутствия (если Вы в процессуальном статусе обвиняемый) не возможно, безусловно, есть уголовные дела с заочным обвинением, но там проводится специальное расследование в отношении уголовных правонарушений, связанных посягательством на национальную безопасность, общественной безопасности и коррупционные преступления. Надеюсь, Ваша кража не относится к этой категории дел.

    Вы не указали, судимы ли ранее и других деталей, которые имеют значение для ответа.

    Советы участкового настоятельно рекомендую не выполнять, найдите возможность обратиться к адвокату.

    Удачи Вам!

    • Адвокат Евгений Александрович
      Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

      Адвокат, м. Київ, 31 рік досвіду

      КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

      (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2013, № 9-10, № 11-12, № 13, ст.88):

      https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17#top

      Стаття 302. Клопотання прокурора про розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні

      "1. Встановивши під час досудового розслідування, що підозрюваний беззаперечно визнав свою винуватість, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини і згоден з розглядом обвинувального акта за його відсутності, а потерпілий, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, не заперечують проти такого розгляду, прокурор має право надіслати до суду обвинувальний акт, в якому зазначає клопотання про його розгляд у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні... ".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України