Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 20 серпня 2021, питання №47378

Снятие с регистрации по месту жительства

Можно ли выписаться из квартиры без предъявления нового адреса, т.е. в "никуда" ?
Сыну нужно выписаться из квартиры для прописки в общежитии, но мы ещё не знаем в какое именно общежитие нас заселят, т.е. мы не сможем сказать точный адрес новой прописки.

Відповіді юристів (2)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, Інна!

    Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

    Льгов Валерий
    Льгов Валерий 2 роки тому

    Юрист, м. Херсон, 4 роки досвіду

    Доброго вечора, Інна!

    Ви маєте повне право на те щоб виписатись з місця теперішнього проживання та не вказувати адресу, куди Ви будете переїжджати. Але відповідно до ч. 4 Правил реєстрації місця проживання, затвердженного постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207 особа зобов’язана зареєструвати своє місце проживання протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації попереднього місця проживання та прибуття до нового.

    За проживання без реєстрації місця проживання передбачена відповидальність за ст. 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Якщо таке правопорушення вчинене вперше, то воно тягне за собою лише попередження, якщо ж повторно (тобто особою, яку протягом року вже притягали до відповідальності за це), – законом передбачено накладення штрафу від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 грн.).

    Також, скоріш за все, сину буде потрібно в процесі зняття з місця реєстрації зайти до війскомату та повідомити їх про це.

    Якщо моя видповидь була для Вас корисною, прошу це відмітити.

    З повагою, Валерій Льгов.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України