Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 20 серпня 2021, питання №47389 100₴

Как получить выплату по алиментам

Нужно ли исцу после решения суда подавать какие-нибудь документы в исполнительную службу для перечисления средств. Например номер карты.

Відповіді юристів (9)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, Юлія!

    1. Після набрання рішенням суду законної сили Вам необхідно отримати в суді виконавчий лист.

    2. Після того як заберете виконавчий лист - пишете заяву у виконавчу службу, додаєте оригінал цього листа та вказуєте повні реквізити картки для сплати аліментів.

    Охременко Артем Вікторович
    Охременко Артем Вікторович 2 роки тому

    Юрист, м. Кропивницький, 13 років досвіду

    Добрый день, Юлия!

    Вам необходимо сделать следующее:

    1. После вступления решения суда в законную силу Вам необходимо написать - Заявление в суд для получение Исполнительного листа и Копии решения суда которое вступило в законную силу (для ускорения процеса).

    2. Паралельно в банке Вам нужно получить - Справку о реквизитах платежного счета.

    2. После получения исполнительного листа - пишете Заявление в исполнительную службу где указываете реквизиты для погашения задолженности по алиментам и прилаживаете: Справку о реквизитах платежного счета; Копию решения суда которое вступило в законную силу (для ускорения процеса)

    Все! Больше ничего делать не надо!

    С уважением, Охременко Артём!

    Фараон Катерина Леонідівна
    Фараон Катерина Леонідівна 2 роки тому

    Юрист, м. Кам'янець-Подільський, 8 років досвіду

    Доброго дня, Юлія.

    Так, після набрання судового рішення законної сили, Вам потрібно звернутись із заявою до суду для отримання виконавчого листа. Після цього йдете у виконавчу службу, пишете заяву, на підставі якої відкривається виконавче провадження щодо боржника, вказуючи свої банківські реквізити для отримання коштів.

    Після цього виконавець відкриває виконавче провадження та надсилає постанову боржнику. В подальшому «слідкує» за належним виконанням зобов‘язань за рішенням суду.

    Успіхів Вам

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Вам необхідно Після того як заберете виконавчий лист з суду - написати та подати заяву у виконавчу службу, про виконання рішення суду примусово, додати оригінал цього листа та вказати повні реквізити картки для сплати аліментів з зазначенням назви банку, а краще візьміть з банку реквізити рахунку та подайте до органу ДВС.

    Виконавець має видати постанову про відкриття провадження і вручити Вам копію постанови.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    50%
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день, Юлія!

    Для звернення судового рішення до виконання стягувачу в першу чергу необхідно отримати в суді виконавчий документ - виконавчий лист.

    Підставою для відкриття виконавчого провадження по виконанню судового рішення є пред’явлений до відповідного відділу державної виконавчої служби виконавчий документ разом із заявою стягувача про відкриття виконавчого провадження.

    У відповідності статті 4 Закону України «Про виконавче провадження» у виконавчому документі обов’язково мають бути зазначені:

    1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім’я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала;

    2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ;

    3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім’я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи;

    4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності);

    реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків);

    5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень;

    6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню);

    7) строк пред’явлення рішення до виконання.

    У виконавчому документі можуть зазначатися інші дані (якщо вони відомі суду чи іншому органу (посадовій особі), що видав виконавчий документ), які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню рішення, зокрема місце роботи боржника - фізичної особи, місцезнаходження майна боржника, реквізити рахунків стягувача і боржника, номери їх засобів зв’язку та адреси електронної пошти.

    Виконавчий документ підписується уповноваженою посадовою особою із зазначенням її прізвища та ініціалів і скріплюється печаткою. Скріплення виконавчого документа печаткою із зображенням Державного Герба України є обов’язковим, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, згідно із законом зобов’язаний мати таку печатку.

    Так, необхідно написати заяву до відділу ДВС.

    У заяві про відкриття виконавчого провадження Ви вправі зазначити відомості, що ідентифікують боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню рішення (рахунок боржника, місце роботи чи отримання ним інших доходів, конкретне майно боржника та його місцезнаходження тощо), рахунки в банківських установах для отримання ним коштів, стягнутих з боржника, а також зазначає суму, яка частково сплачена боржником за виконавчим документом, за наявності часткової сплати.

    Виконавець не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження, в якій зазначає про обов’язок боржника подати декларацію про доходи та майно боржника, попереджає боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей.

    У разі якщо в заяві стягувача зазначено рахунки боржника у банках, інших фінансових установах, виконавець негайно після відкриття виконавчого провадження накладає арешт на кошти боржника.

    У разі якщо в заяві стягувача зазначено конкретне майно боржника, виконавець негайно після відкриття виконавчого провадження перевіряє в електронних державних базах даних та реєстрах наявність права власності або іншого майнового права боржника на таке майно та накладає на нього арешт.

    На інше майно боржника виконавець накладає арешт в порядку, визначеному статтею 56 Закону України «Про виконавче провадження».

    Заява про відкриття виконавчого провадження подається до органу ДВС у письмовій формі разом із оригіналом (дублікатом) виконавчого документа.

    Також слід пам'ятати, що для отримання коштів стягнутих з боржників в межах виконавчих проваджень, всім стягувачам необхідно до відділів державної виконавчої служби надавати заяву з оновленими банківськими реквізитами в форматі IBAN.

    Ненадання оновлених банківських реквізитів призведе до унеможливлення перерахування виконавцями стягнутих з боржників коштів.

    Копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження) доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простим поштовим відправленням або доставляються кур’єром, крім постанов про відкриття виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу, повідомлення стягувачу про повернення виконавчого документа без прийняття до виконання, постанов, передбачених пунктами 1-4 частини дев’ятої статті 71 цього Закону, які надсилаються рекомендованим поштовим відправленням. Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

    Документи виконавчого провадження надсилаються стягувачу та боржнику за їхніми адресами, зазначеними у виконавчому документі.

    Всього доброго, успіхів Вам!

    Рибінцев Сергій Сергійович
    Рибінцев Сергій Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Добрый день, Юлия!

    Вы имеете ввиду именно документы для открытия исполнительного производства исполнителю?

    Безусловно, ваши платежные данные. Куда именно перечислять взысканные принудительно средства.

    Обратите внимание, платежные реквизиты, это не просто номер карты. Это полностью реквизиты в банке по вашей карте, берутся они как правило в самом банке.

    Секретные данные карты с обратной стороны и иные платежные ведомости раскрывать не надо.

    Набирайте, если будут вопросы.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Нужно ли исцу после решения суда подавать какие-нибудь документы в исполнительную службу для перечисления средств. Например номер карты.

    вам нужно подать исп лист и заявление в исполнительную службу с указанием реквизитов куда перечислять Вам алименты

    Савченко Олександр
    50%
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    • Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.
    • Разом з рішенням, яке набрало законну силу, отримується виконавчий лист (судовий наказ ) і подається до виконавчої служби того району де проживає відповідач ( боржник). Але якщо відповідач ( боржник) офіційно працює і відома інформація про місце роботи та необхідні докази, то необхідно звертатися до того району, де знаходиться офіційне місце роботи відповідача.
    • У випадку зміни місця роботи боржника, виконавчий лист повертається стягувачеві.

    Таким чином, аби звернутися до органів Державної виконавчої служби необхідно написати та додати до заяви оригінал виконавчого листа чи Судового наказу, та інші документи, які бажаєте надати виконавчій службі, і які містять інформацію про боржника, належність йому майна, банківських рахунків і т.д. Щоб аліменти стягувалися на конкретний картковий або банківський рахунок, потрібно зазначити це у заяві та надати реквізити.

    Після цього на підставі виконавчого листа чи судового наказу державний виконавець відкриває виконавче провадження. На підставі відкритого виконавчого провадження кошти на утримання дитини стягуються в примусовому порядку на рахунок позивача (заявника).

    Всього доброго!

    Щасти Вам!

    Крижановська Єлізавета Сергіївна
    Крижановська Єлізавета Сергіївна 2 роки тому

    Юрист, м. Херсон, 19 років досвіду

    Доброго дня! Для позитивного вирішення Вашого питання, Вам необхідно взяти виконавчий лист в суді нписати заяву та предявити до виконання виконавчий лист в заяві зазначити банківські реквізити для перерахування аліментів! Бажаю Вам вдалого вирішення свого питання!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України