Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 13 вересня 2021, питання №48766 350₴

Могу ли я претендовать на молодежный кредит?

Добрый день! Хочу узнать, есть ли у меня возможность получить молодежный кредит. Я зарегистрирована с мамой и братом при воинской части. Живу в квартире матери, 45м².
Если да, что для этого требуется и могут ли у меня быть какие-то преимущества для получения кредита?
Не замужем, детей нет.
Спасибо!

Відповіді юристів (16)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Добрый день!

    С 2014 года в Украине действует Программа молодежного кредитования, за годы существования которой было профинансировано 2237 льготных долгосрочных кредитов на строительство и покупку жилья общей суммой более 1 миллиарда гривен. В 2021 году финансирование Программы было ограничено, а получить молодежный кредит на квартиру стало практически невозможно

    Программа молодежного кредитования (далее – Программа) дает возможность молодым семьям, до 35 лет, получить кредит для приобретения жилья. Для этого, прежде всего, семья должна стоять в квартирной очереди, затем обратиться в Фонд содействия молодежному жилищному строительству (далее – Фонд). Именно Фонд управляет Программой, формирует списки участников, занимается поиском подрядчиков, у которых можно приобрести жилье.

    Условия Программы:

    • срок кредитования – до 30 лет;
    • сумма кредитования – до 50% стоимости жилья;
    • процентная ставка – от 7% годовых для семей без детей и освобождение от уплаты процентов для семей с одним и более детьми;
    • первоначальный взнос – не менее 6% стоимости жилья.

    Первый взнос должна оплатить семья.

    Молодежный кредит предоставляется семьям в возрасте до 35 лет, состоящим в квартирной очереди в городском совете своего города. Право на получение частичной компенсации процентной ставки по кредитам, предоставленным молодым семьям на приобретение жилья за счет городского бюджета, имеют:

    • семьи, в которых муж и жена в возрасте до 35 лет включительно;
    • неполные семьи, в которых мать (отец) в возрасте до 35 лет включительно воспитывают несовершеннолетних детей (ребенка).

    В списки людей, которым предоставлено право на молодежное кредитование, входят:

    • молодые ученые;
    • многодетные семьи;
    • участники АТО/ООС;
    • мастера спорта;
    • семьи, в которых воспитываются дети с инвалидностью;
    • одинокие матери.

    Ежемесячно Фонд, который непосредственно занимается этим вопросом и готовит списки на получение кредита, следит, как погашается государственный кредит, и передает информацию в департамент финансовой политики. Городской совет предоставляет только кредит на получение жилья и контролирует возврат этих средств, тогда как Фонд определяет застройщика, у которого будут покупать жилье, и сам решает, кто и какое жилье получит, то есть индивидуально работает с каждым лицом, получившим кредит.

    Вот несколько важных тезисов программы получения квартиры от государства:

    • Заемщик, банк и Фонд заключают меморандум о пересчете средств, который гарантирует заемщику возврат средств из городского бюджета на протяжении 10 лет.
    • Финансовое управление перечисляет средства главному распорядителю по решению городского совета о бюджете городской территориальной громады на соответствующий финансовый год.
    • Программа утверждается ежегодно, учитывая потребность в финансировании частичной компенсации процентной ставки, в соответствии с подписанными и предполагаемыми меморандумами.
    • Максимальный размер кредита на приобретение жилья, на который может быть предоставлена частичная компенсация, определяется путем умножения нормативной площади на расчетную стоимость.
    • Нормативная площадь определяется, исходя из нормы 21 кв. м общей площади жилья на одного члена семьи и дополнительно 20 кв. м на семью.
    • Частичная компенсация предоставляется заемщикам только по одному кредитному договору.
    • Размер частичной компенсации пересматривается в случае изменений в составе семьи заемщика.

    К сожалению, на 2021 год государственное финансирование для Программы не предусмотрено, поэтому молодым семьям и желающим купить жилье стоит подумать о других возможных вариантах.

    • Даша Клієнт 2 роки тому

      В интернете я нашла следующую информацию:

      https://www.molod-kredit.gov.ua/pres-tsentr/novyny... ДІЮ ДЕРЖАВНОЇ ПРОГРАМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МОЛОДІ ЖИТЛОМ ПОДОВЖЕНО ДО 2023 РОКУ
    Даша Клієнт 2 роки тому

    Если мать оформит жилье на себя и зарегистрируется в нем, она обязана зарегистрировать меня с собой в квартире или я могу остаться на очереди при воинской части. Или мне надо зарегистрироваться с отцом, они в разводе и он тоже стоит на очереди при той же воинской части?

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Если мать оформит жилье на себя и зарегистрируется в нем, она обязана зарегистрировать меня с собой в квартире или я могу остаться на очереди при воинской части. Или мне надо зарегистрироваться с отцом, они в разводе и он тоже стоит на очереди при той же воинской части?

    Хххххххххххххх

    Выдача жилья военнослужащим - это отдельная тема.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1081-2006-%D0%...

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    П О С Т А Н О В А від 3 серпня 2006 р. N 1081 Київ

    Про затвердження Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    На сьогодні в Україні діє Державна програма забезпечення молоді житлом на 2013 - 2023 роки, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. № 967.

    Починаючи з 2015 року і по теперішній час з державного бюджету України видатки за КПКВК 2751390 «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» не передбачалися.

    Фінансування пільгового кредитування молоді здійснюється на теперішній час лише місцевими радами та їх бюджетами за місцевими житловими програмами.

    Порядок забезпечення житлом військових та членів їх сімей проводиться згідно П О С Т А Н О В И КМУ від 3 серпня 2006 р. N 1081 Київ

    Про затвердження Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями. Якщо Вам ужн є 18 -ть років ,ви є повнолітньою дієздатною особою. Проживати можете де завгодно. Ваша мама може оформити квартиру на себе, а Ви можете продовжити перебувати на обліку бо житлом не забезпечені і є членом родини військових.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Даша Клієнт 2 роки тому

    Спасибо! Оставшись стоять при воинской части я не теряю возможности участвовать в программе кредитования? И если я продолжу стоять в очереди в воинской части, будет ли это значить, что я также нахожусь в очереди на улучшение желищных условий?

    • Гончаренко Константин
      15.7%
      Гончаренко Константин 2 роки тому

      Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

      Поки Ви не забезпечені житлом згідно реєстраціі прав на Вас у ЕДР речових прав на нерухоме майно. Ви потребуєте поліпшення житлових умов, як тільки ви отримаєте квартиру та зареєструєте права на себе з обліків Вас знімуть.

      Доки не отримали можете перебувати на обліку.

      З повагою,

      Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    14.3%
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий вечір!

    Так, програма діє!

    Уряд України подовжив дію Державної програми забезпечення молоді житлом до 2023 року. З цією метою внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів України №967 від 24 жовтня 2012 р..

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 24 жовтня 2012 р. № 967 Київ

    Про затвердження Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів Українивід 24 жовтня 2012 р. № 967 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2020 р. № 1360)

    ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА

    забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки:

    Про затвердження Державної прогр... | від 24.10.2012 № 967 (rada.gov.ua)

    "Статтею 47 Конституції України гарантовано право на житло; держава створює умови, за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду".

    "Завдання і заходи Програми

    Основними завданнями Програми є:

    забезпечення розвитку пільгового молодіжного житлового кредитування, зокрема зміна підходів до розрахунку розміру кредиту;

    формування організаційних засад для здешевлення вартості будівництва і придбання житла молодими сім’ями та одинокими молодими громадянами.

    Завдання і заходи з виконання Програми наведені у додатку 2."

    "Очікувані результати, ефективність Програми

    Успішне виконання Програми протягом 2021-2023 років дасть змогу створити умови для забезпечення житлом більше 2,5 тис. молодих сімей та одиноких молодих громадян.

    Виконання Програми сприятиме також створенню умов для формування активної життєвої позиції молоді, розв’язанню їх житлових проблем, розвитку будівельної галузі та пов’язаних з будівництвом галузей промислового виробництва, створенню додаткових робочих місць у будівельній та суміжних із будівництвом галузях, збільшенню податкових надходжень до державного та місцевих бюджетів, поліпшенню демографічної ситуації в країні.

    Крім того, виконання Програми зменшує фінансове навантаження на молоді сім’ї, що сприяє підвищенню рівня соціального забезпечення населення, створює умови для гармонійного розвитку сім’ї та національної економіки. Адже механізм виконання Програми дає змогу спрямовувати кошти від повернення кредитів, наданих за рахунок коштів загального фонду державного бюджету, на надання нових кредитів за рахунок коштів спеціального фонду".

    Обсяги та джерела фінансування Програми

    "Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел, у тому числі власних коштів громадян.

    Для будівництва (придбання) житла в рамках виконання Програми протягом 2013-2023 років, а саме для реалізації механізму Програми, необхідні кошти в сумі 3364,138 млн. гривень, в тому числі протягом 2021-2023 років необхідні кошти в сумі 1917,295 млн. гривень. Прогнозний обсяг потреби у забезпеченні житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у розрізі регіонів наведено у додатку 3".

    "Если мать оформит жилье на себя и зарегистрируется в нем, она обязана зарегистрировать меня с собой в квартире или я могу остаться на очереди при воинской части. Или мне надо зарегистрироваться с отцом, они в разводе и он тоже стоит на очереди при той же воинской части"?

    - Не зобов'язана Вас реєструвати, це Ваше право і Ви можете відповідно залишатися в черзі у військовій частині.

    Зареєструватися у батька – це також Ваше право, а не обов'язок.

    Реєстрація можлива з дозволу власника, за Вашим бажанням у ЦНАПі..

    Всього добого, успіхів Вам!

    Карпенко Андрей Владимирович
    14.3%
    Карпенко Андрей Владимирович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    1. Вы член семьи военнослужащего и отдельно от него не можете претендовать на жилье от воинской части, если последний потерял право на получение такого жилья.

    Если Ваша мама стала собственником квартиры, то она потеряла право на получение жилья.

    2. Вы можете оставаться быть зарегестрированной при воинской части, а Ваш отец должен указать Вас в своем квартирном деле, как члена семьи военнослужащего и эти изменения жилищная комиссия должна принять.

    Конституционный суд Украины в своем решении от 03.06.99г. дал следующее толкование этого определения:

    • членом ячейки общества военнослужащего или работника милиции считается лицо, которое имеет с субъектом кровную связь, находится в браке с ним, постоянно проживает и имеет общий быт.

    Изучите два нижеприведенных документа.

    Все детально расписано и есть ответы на все Ваши вопросы.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1020-18#Text

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    31.07.2018 № 380

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України06 вересня 2018 р.за № 1020/32472

    Про затвердження Інструкції з організації забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1081-2006-%D0%...

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    П О С Т А Н О В А від 3 серпня 2006 р. N 1081 Київ

    Про затвердження Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями

    Крикун Сергій  Павлович
    14.3%
    Крикун Сергій Павлович 2 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "ІНСТРУКЦІЯ з організації забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1020-18#n15):

    "І. Загальні положення..

    4. Військовослужбовцям, які перебувають на обліку осіб, що потребують поліпшення житлових умов шляхом надання житлових приміщень для постійного проживання, та які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їх сімей надаються житлові приміщення для постійного проживання або за їх бажанням виплачується грошова компенсація за належне їм для отримання жиле приміщення...

    6. Військовослужбовці та члени їх сімей до одержання ними жилого приміщення для постійного проживання мають право зареєструватися у військовій частині за її місцезнаходженням.

    Військовослужбовці та члени їх сімей у разі забезпечення службовими жилими приміщеннями реєструють своє місце проживання за адресою розташування цього житла...

    V. Оренда житла та виплата грошової компенсації за піднайом (найом) жилого приміщення. (при необходимости смотрите самостоятельно - прим. авт.)...

    VIIІ. Виплата грошової компенсації за належне для отримання житлове приміщення

    1. Військовослужбовці та члени їх сімей, які перебувають на обліку, мають право отримати грошову компенсацію за належне їм для отримання житлове приміщення (далі - грошова компенсація).

    2. Визначення і надання розміру грошової компенсації здійснюються відповідно до Порядку визначення розміру і надання військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2015 року № 728 (далі - Порядок визначення розміру і надання грошової компенсації)...

    4. Житлові комісії військових частин (об’єднані житлові комісії) інформують листом з повідомленням військовослужбовців та членів їх сімей, у яких настала черга на отримання житлових приміщень, про їх право на отримання грошової компенсації, її орієнтовний розмір та перелік документів, необхідних для її отримання, або надають таке повідомлення особисто під підпис.

    Військовослужбовці та члени їх сімей за бажанням можуть особисто звернутися до житлової комісії військової частини (об’єднаної житлової комісії) про отримання грошової компенсації та отримати інформацію про орієнтовний розмір компенсації і перелік документів, необхідних для її отримання...".

    "ПОРЯДОК визначення розміру і надання військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/728-2015-%D0%B...):

    "1. Цей Порядок установлює механізм визначення розміру і надання військовослужбовцям та членам їх сімей, що перебувають разом з ними на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, який ведеться у військових частинах, органах, підрозділах, загонах, військових навчальних закладах, установах (далі - військові частини), а у разі їх розформування - у військових комісаріатах та квартирно-експлуатаційних установах (організаціях), за їх бажанням грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення (далі - компенсація).

    2. Дія цього Порядку поширюється на:

    військовослужбовців, які мають вислугу на військовій службі 20 і більше років, та членів їх сімей;

    осіб, звільнених з військової служби в запас або у відставку за віком, станом здоров’я та у зв’язку із скороченням штатів або проведенням інших організаційних заходів у разі неможливості використання на військовій службі, та членів їх сімей;

    сім’ї військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби;

    сім’ї померлих осіб, звільнених з військової служби в запас або у відставку за віком, станом здоров’я та у зв’язку із скороченням штатів або проведенням інших організаційних заходів...

    10. Житлові комісії військових частин, військових комісаріатів та квартирно-експлуатаційних установ (організацій) (далі - житлові комісії) письмово інформують військовослужбовців та членів їх сімей, у яких настала черга на отримання жилих приміщень у поточному році, про їх право на отримання компенсації та про її орієнтовний розмір.".

    Данные документы приведены мной как возможность получить компенсацию за надлежащее к получению жилье. Также, как пояснил коллега Гончаренко, регистрация места жительства и пребывание в очереди на улучшение жилищных условий есть разные и независимые друг от друга вопросы, регистрация места жительства (прописка) не влияет и не связана с очередью для получения жилья.

    Пуха Наталія ТендерОк
    12.9%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    Для отримання молодіжного кредиту Вам необхідно відповідати критеріям зазначеної програми, а нажаль з зазначених вами дани інформації не достатньо.

    Вимоги до позичальника

    Сім’я, в якій чоловік і дружина віком до 35 років включно.

    Неповна сім’я, в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину).

    Одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.

    Середньомісячний залишок доходу сім’ї на кожну особу, що працює, за умови сплати щомісячного платежу за кредитом, повинен складати не менше за трикратний прожитковий мінімум (станом на вересень 2021 року прожитковий мінімум становить 2 379 грн). Розрахунок платоспроможності проводиться за формулою, що наведена в Наказ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 26 жовтня 2005 року N 2488.

    Перевагу в отриманні кредиту мають:Молоді громадяни, подружжя, в якому чоловік або дружина користуються правом першочергового або позачергового надання житлових приміщень;Сім’ї, в яких один з членів сім’ї в поточному році досягає граничного віку;Молоді учені: подружжя, в якому чоловік або дружина є молодим ученим, та неповні сім’ї (сім’я, що складається з матері або батька та дитини (дітей), в яких мати або батько є молодим ученим);Молоді спортсмени, які мають найвищі досягнення на офіційних національних і міжнародних змаганнях і які включені до складу збірних команд України;Молоді громадяни, подружжя, в якому чоловік або дружина перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, три та більше років.

    Щодо самої програми та наявність на даний час у них коштів та наявність у вас пільг та порядку вступу на чергу вам краще безпосередньо проконсультуватись у фонді м. Вінниця Хмельницьке шосе, 7, к.723, 721 (адміністративна будівля "Книжка") (0432) 66-03-41 - Консульт. центр (0432) 66-07-95 - Бухгалтерія vn.02@molod-kredit.gov.ua

    Також рекомендую вам розглянути і інші можливості інших фонів на отримання житла або пільгових кредитів.

    Успіхів

    Даша Клієнт 2 роки тому
    1. Вы член семьи военнослужащего и отдельно от него не можете претендовать на жилье от воинской части, если последний потерял право на получение такого жилья.Если Ваша мама стала собственником квартиры, то она потеряла право на получение жилья.
    Вашац мама може оформити квартиру на себе, а Ви можете продовжити перебувати на обліку бо житлом не забезпечені і є членом родини військових.

    Извините, сможете разъяснить или я всё-таки имею право оставаться на одна очереди или нет?

    • Гончаренко Константин
      Гончаренко Константин 2 роки тому

      Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

      якщо Ваша мама перебувала на обліку і отримала квартиру, її знімуть з обліку

      Ви можете зі сторони батька як член його родини стати на облік ,як член родини батька

      З повагою,

      Костянтин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Извините, сможете разъяснить или я всё-таки имею право оставаться на очереди или нет?

    Самостоятельно - нет. Только как член семьи лица, имеющего права на получение жилья от воинской части.

    Рибінцев Сергій Сергійович
    12.9%
    Рибінцев Сергій Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Добрый день, Даша!

    Проектов для реализации по жилью на самом деле есть несколько.

    Это и льготные ипотечные кредиты и постановка на очередь на жилье.

    Исходя из того, что вы описали, у вас есть право на оба проекта, с одной стороны.

    С другой, для того же льготного кредита важны финансовые показатели семьи (вашего дохода), для постановки на очередь на жилье- льготы, которые ускорят получение вами жилья.

    Набирайте, если будут вопросы.

    Савченко Олександр
    15.7%
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий вечір, Даша!

    Багатодітна сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35-ти років включно, має право на отримання пільгового кредиту для придбання або будівництва (реконструкції) власного житла. Надаються такі кредити Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву (далі по тексту – Фонд). Саме цей Фонд є розпорядником державних коштів, що виділяються для пільгового молодіжного кредитування на придбання і будівництво житла.

    При отриманні пільгового молодіжного кредиту багатодітні сім’ї повинні мати перевагу перед іншими молодими людьми. Ця перевага гарантується розділом 2 “Заходів щодо поліпшення становища багатодітних сімей”, що затверджені Указом Президента України від 12.11.1999 1460/99.

    Пільговий кредит надається строком до 30 років. Розмір кредиту визначається реґіональним відділенням Фонду, виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 20 кв. метрів на сім’ю. Тобто якщо багатодітна молода сім’я складається з п’яти осіб, то така родина може претендувати на отримання пільгового кредиту, необхідного для придбання (будівництва) житла загальною площею 125 кв. метрів.

    Для того, щоб отримати пільговий молодіжний кредит, окрім зазначеного вище віку, треба відповідати наступним умовам:

    1) перебування кандидата, що претендує на отримання кредиту, на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, або наявності у кандидата, який проживає у сільській місцевості та потребує поліпшення житлових умов, відповідних документів на право будівництва (реконструкції) індивідуального житла;

    2) підтвердження кандидатом своєї платоспроможності;

    3) внесення кандидатом першого внеску в розмірі не менш як 6% від вартості житла. Внесок повинен вноситися двома частинами: на момент укладення кредитної угоди з Фондом – не менш як половину від 6%, а решта – протягом 10 днів після будівництва (придбання) житла

    Для отримання кредиту кандидат повинен подати такі документи:

    – довідку про склад сім’ї;

    – копію свідоцтва про шлюб;

    – копію паспорта;

    – копію свідоцтва про народження дитини (дітей);

    – документи, необхідні для визначення платоспроможності кандидата (довідка з місця роботи, інші документи, що підтверджують доходи кандидата);

    – копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

    Кандидат для отримання кредиту на будівництво (реконструкцію) індивідуального будинку в сільській місцевості, крім зазначених документів, подає будівельний паспорт, виданий місцевими органами архітектури, та затверджену проектно-кошторисну документацію.

    Багатодітним сім’ям, які мають трьох і більше дітей, погашається 50% суми зобов’язань за кредитом. Тобто держава виплачує за багатодітну сім’ю половину суми отриманого кредиту.

    Сім’ям, які мають двох дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 25% суми зобов’язань за кредитом. Сім’ї, які мають одну дитину, звільняються тільки від сплати відсотків за користування кредитом.

    Бездітні сім’ї та одинокі громадяни віком до 35-ти років також мають право на отримання пільгового молодіжного кредиту.

    Однак, вони повинні вносити плату за користування ним, щоправда, невелику – 3% річних від суми зобов’язань за кредитом.

    Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через контакти в моєму профілі або через "Звернутися" біля фото.

    Всього доброго!

    Щасти Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України