Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 17 вересня 2021, питання №48996

Оформление расписки за продажу авто

Здравствуйте. Подскажите, пожалуйста, какие НЮАНСЫ должны быть указаны в расписке , что продавец получил деньги за продажу авто (сумма за продажу в РАСПИСКЕ указывается только в гривнах или можно в долларах США
КАК правильно писать - получил деньги в сумме............В КАЧЕСТВЕ оплаты за авто ? ? ("генеральная" доверенность на распоряжение авто - на покупателя......что он обязуется снять авто с учета, перерегистрировать (продать) и т.д - (сумма за продажу указывается только в гривнах или можно в долларах США
И ЕСЛИ идет продажа кооперативного гаража (т.е один член кооператива пишет заявление на выход, другой на вступление, гараж не приватизирован - что указывать В РАСПИСКЕ - ......получил деньги в сумме..... за ПРОДАЖУ гаража ИЛИ за ПЕРЕОФРМЛЕНИЕ

Відповіді юристів (6)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, пані Каріна!

    У Вашій ситуації все дуже неоднозначно. Тому, що довіреність не є договором купівлі-продажу, а відповідно розписка про кошти за продаж авто юридичного змісту не буде нести. У випадку непереоформлення авто, всі питання будуть до теперішнього власника транспорту. Що стосується неприватизованого гаража, то тут все аналогічно. Не можна продати гараж, тим більше по розписці, якщо такий гараж не належить на праві власності конкретній особі.

    У разі потреби додаткових консультацій - звертайтесь через мій особистий профіль.

    • Карина Клієнт 2 роки тому

      Спасибо за ответ.. А в расписке все таки можно указать, что получил деньги в условных единицах, что эквивалентно долларам сша.

      • Юсько Іван Михайлович
        Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

        Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

        Так, можете вказати суму в гривні і її еквівалент у доларах на момент підписання розписки. У Вашому випадку бажано напевно дізнатись коли покупець на підставі довіреності перереєструє авто. Щоб не вийшло ситуації, коли строк довіреності закінчиться, а транспорт залишиться не проданий фактично.

    Карина Клієнт 2 роки тому

    а когда машина будет снята с учета и перерегистрирована на другого человека, продавец (доверитель) уже не будет считаться законным собстdенником,? Собственник сам после окончания доверенности может снять машину с учета, чтоб за продавцом (доверителем) она уже официально не числилась?

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Довіретиль взагалі не буде власником, ні зараз, ні після перереєстрації. Довіритель буде свого роду посередником для продажу. Новий власник після перереєстрації автомобіля набуде повне право розпоряджатися майном на власний розсуд.

    Карина Клієнт 2 роки тому

    Не очень поняла, что Вы имели ввиду. Ведь доверитель все равно остается собственником, и соответственно штрафы и др. будет приходить ему и все вопросы будут адресованы юридическому собственнику , а поверенный (на которого выписана генеральная доверенность на право пользования и продажи) все лишь представляет его интересы. Т.е когда ПОВЕРЕННЫЙ переоформит авто (распорядится) на кого-то другого, право собственности доверителя прекращается?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України