Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 30 вересня 2021, питання №49758

Судовий наказ про виплату аліментів

Вітаю.
Перебуваєм з дружиною в офіційному шлюбі. Є дитина 4 роки. Всі зареєстровані в моїй квартирі, але вже 5 місяців дружина з дитиною живуть окремо. Щодо мене виданий судовий наказ про виплату аліментів на дитину. На виконання ще не звернутий. З дружиною розглядаєм питання поновлення спільного життя.
1. Що можна зробити з судовим наказом, скасувати/відмінити/переглянути?
2. Якщо ми продовжимо жити разом, а через, умовно, рік знову розійдемся/розлучимся і дружина зверне судовий наказ до виконання, у мене виникне борг з моменту подачі дружиною заяви на видачу судового наказу?
3. Якщо борг таки виникне, як можна його унеможливити, скидати кожен місяць дружині гроші на картку з приміткою аліменти?
Дякую.

Відповіді юристів (1)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня. Скасувати судовий наказ ви не можете, він вже є. Вона може його подати в любий час, і так у вас виникне борг з моменту звернення до суду за судовим наказом. Тому не зважаючи на те, що ви вирішили жити разом вас це не звільняє від сплати аліментів. Тому перераховуйте аліменти офіційно на рахунок дружини, обов"язково вказуйте що це аліменти на утримання дитини, згідно наказу №... від ...


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України