Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

25 жовтня 2021, питання №50203

Можно оформить на дарственную на земельный пай, если он на данный момент находиться в аренде?

На земельный пай оформлен договор аренды, но владелец земельного пая хочет подарить пай дочери. Скажите, можно подарить пай во время договора аренды ?

Відповіді юристів (2)

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 2 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Добрый день, Елена!

    Конечно, подарить дочери можно.

    Аренда при переходе права собственности на землю не прекращается (по общему правилу, если иное не указано в договоре), если договор дарения будет заключён, Вы станете новым арендодателем и правила договора аренды будут распространяться на Вас.

    Рекомендую изучить договор аренды земли, который заключил отец. Возможно, его условия позволяют прекратить договор в связи со сменой собственника земли.

    Удачи Вам!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Власник земельної ділянки, яка перебуває в оренді, може змінюватись. У випадку переходу ділянки-предмета оренди від одного власника до іншого оренда землі, як правило, не припиняється. Особа, яка набула право власності на земельну ділянку, що перебуває в оренді, протягом одного місяця з дня державної реєстрації права власності на неї зобов’язана повідомити про це орендаря в порядку, визначеному статтею 148-1 Земельного кодексу України.

    Можете звертатись до мене з цим чи іншими питаннями для надання різноманітних додаткових правових послуг. Я можу, зокрема, надати детальну юридичну консультацію, написати тексти правничих документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України