Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 20 листопада 2021, питання №51794

Робота и служба за контрактом

Доброго дня. Питання заключається в тому що я працюю 6 місяців на офіційній роботі і хочу підписати контракт Нацгвардію щоб не втрачати дохід від основного місця роботи (так скажем підписати по тихому). Чи можуть мене звільнити з офіційної роботи це перше, і чи зможу я підписати з ними контракт якщо у мене є адміністративна стаття 130 (їзда в нетверезому стані).

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго ранку, пане Олександре!

    Дивіться, по першому питанню.

    Звільнити Вас точно не зможуть у зв'язку з тим, що Ви уклали контракт. Можливо роботодавець буде це питання лобіювати через інші підстави для звільнення, але складно спрогнозувати.

    Однак зараз відбувається перехідний період щодо виплати контрактнику середнього заробітку. Якщо цікаво, набирайте.

    По другому питанню.

    Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є:

    стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками та показниками професійно-психологічного відбору;

    фізична підготовленість та психологічна стійкість кандидата;

    базова загальна освіта та вище;

    мотивація до військової служби;

    рівень сформованості ідейних цінностей, моральних та професійних якостей.

    Питання перевірки притягнення особи до адміністративної відповідальності, у тому числі за статтею 130, не повинно перевірятись.

    Набирайте, якщо є запитання!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України