Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 20 грудня 2021, питання №53403

Какой срок рассмотрения дела про административное правонарушении по ст.173

22.09.2021 было содеяно правонарушение
19.10.2021 следователь составил протокол об административном правонарушении по ст.173
29.10.2021 был утром первый звонок от помощника судьи с вопросом о назначении даты рассмотрения дела. Хотели провести в этот же день, но я был в другом городе. Сказали перезвонят...
08.11.2021 был второй звонок от помощника судьи, назначили рассмотрение на 10.12.2021
Все последующие даты переносились по причине болезни судьи
17.12.2021 я встретился с помощником судьи, сказал что вину не признаю и назначили заседание на 20.12.2021

Вопрос: не вышел ли срок рассмотрения дела?

Відповіді юристів (1)

    Ангеліна
    Ангеліна 2 роки тому

    Юрист, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий вечір.

    Відповідно до статті 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

    У Вашому випадку так як правопорушення було вчинено 22 вересня цього року, адміністративне стягнення може бути накладене не пізніше 22 грудня.

    Таким чином, якщо 20 грудня суд розгляне Вашу справу, він ще матиме право накласти на Вас адміністративне стягнення.

    Якщо засідання знову перенесеться і буде призначено після 22 грудня, суддя відповідно до статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення повинен закрити провадження в справі про адміністративне правопорушення.

    Однак, звертаю увагу, що закриття справи через закінчення строків накладення адміністративного стягнення - це нереабілітуюча підстава. Це означає, що суддя встановить Вашу винуватість у скоєнні адміністративного правопорушення, але накласти на Вас адміністративне стягнення вже не зможе.

    Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України