Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 21 березня 2022, питання №59319

Выезд за границу с детьми без их родителей

Если есть двое своих детей, и есть ребёнок не свой ,родители которых не могут выехать за границу ,но хотят ,что б я его вывез . Какую мне нужно на границе предоставить информацию,что б меня пропустили ?

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Звертаю увагу на позицію Державної прикордонної служби України:

    Згідно зі статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» заборона виїзду за межі України громадян України чоловічої статі віку від 18 до 60 років років не застосовуються до таких осіб:

    ...

    • на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    У особи повинно бути 3 і більше своїх дітей для виїзду за кордон.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Наразі діють такі Правила перетину кордону для дітей віком до 16 років в умовах війни

    ➤ Дитину може супроводжувати один із батьків, баба, дід, повнолітній брат, сестра, мачуха, вітчим або інша особа, уповноважена одним з батьків.

    ➤ Для виїзду в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітнього брата, сестри, мачухи, вітчима мають бути наявні документи, що підтверджують сімейні зв’язки супроводжуючої особи з дитиною (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб тощо).

    ➤ Нотаріально посвідчена згода одного з батьків на виїзд дитини за кордон потрібна у випадку виїзду дитини в супроводі особи, яка не є одним із її батьків, бабою, дідом, братом, сестрою, мачухою або вітчимом. Завірити довідку можна в органах опіки та піклування органів місцевого самоврядування.

    ➤ Якщо документи було втрачено: деякі країни можуть пропустити вас із дитиною і без документів. Проте радимо не ризикувати та перевіряти інформацію на сайті Міністерства закордонних справ країни, до якої прямуєте.

    299ae96aa918bab1d8959e53c8520b67.jpeg?v=1647510945

    Можете також звернутися за роз'ясненнями до Адміністрації Державної прикордонної служби України:

    - поштою (на адресу Адміністрації Державної прикордонної служби України: м. Київ, 01601, вул. Володимирська, 26);

    - на електронну пошту: zvernennia@dpsu.gov.ua.

    - на телефон гарячої лінії (служба «ДОВІРА») +38 (044) 527-63-63 (для дзвінків із-за кордону), 0-800-218-808, 1598.

    Віддячити за консультацію можна на: 5168 7574 1017 5287 (ПриватБанк).

    Якщо буде потрібна допомога, пишіть на mailmessage@ukr.net

    ВСЬОГО ДОБРОГО!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України