Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 22 березня 2022, питання №59458

Как подать на развод.

Добрый день! Возможно оформить развод, если супруги проживают в разных городах? Есть несовершеннолетний ребенок, по обоюдному согласию, претензий имущественных нет. Спасибо.

Відповіді юристів (5)

    Адвокат Денисов Олександр Сергійович
    Адвокат Денисов Олександр Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Першотравенськ, 12 років досвіду

    Доброго дня. У будь-якому разі Вам необхідно подати до суду , оскільки наявна неповнолітня дитина. Це може бути суд як за місцем Вашого проживания так і за місцем проживання чоловіка. Приходити на розгляд справи до суду не обов'язково, можна подати заяву про розгляд без участі.

    Звертайтесь у профіль, якщо необхідна допомога у складанні заяв.

    Ирина Клієнт 2 роки тому

    Спасибо. Сейчас военное время, можно ли подать документы через электронный суд?

    • Адвокат Денисов Олександр Сергійович
      Адвокат Денисов Олександр Сергійович 2 роки тому

      Адвокат, м. Першотравенськ, 12 років досвіду

      Суды работают в штатном режиме. Кроме тех, где боевые действия, но и их подсудность передали другим судам, поэтому подать в суд можно. Также можно воспользоваться электронным судом, но сейчас есть перебои в работе, поэтому могут возникнуть ошибки.

    Сергій
    Сергій 2 роки тому

    Юрист, 3 роки досвіду

    В такому випадку ви можете подати позовну заяву до суду.

    У випадку, коли подружжя має неповнолітніх дітей, або один з подружжя заперечує проти розірвання шлюбу, шлюб може бути розірваний лише у судовому порядку.Справи про розірвання шлюбу розглядаються районними, районними у містах, міськими та міськрайонними судами в порядку позовного провадження.Позови про розірвання шлюбу можуть пред’являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров’я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача.За домовленістю подружжя справа може розглядатися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування будь-кого з них. За подання позовної заяви про розірвання шлюбу сплачується судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу.

    У разі розірвання шлюбу судом шлюб припиняється у день набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу. Якщо шлюб розривається через суд, свідоцтво про розірвання шлюбу не видається.

    Якщо потрібна детальна консультація або бажаєте віддячити за відповідь на запитання звертайтеся в приватні повідомлення за допомогою значка "звернутися".

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня, не залежно від того що немає майнових спорів, розірвати шлюб можливо лише в судовому порядку, оскільки є діти. Тому потрібно визначитися до якого суду подавати позов, колеги написали, що в місцях де проходять активні бойові дії, підсудність передали іншим судам. Розпорядження Верховного суду від 06.03.22 1/0/9-22.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України